TOPLAM:6465W sistemin güç gereksinimi. Yuvarlak hesap 6500W denilebilir.1 AMPUL 100 W x 3 = 300 W
Orta BOY A+ buz dolabı 24 saatte açık kalarak 608 w=608/24=25.33W
Çamaşır makınesı 1 saat açık kalarak 800w
Elektrik Süpürgesi 1 saat çalıştırıldıgında 1450w
Bulaşık makınesı 1 saat çalıştırıldıgında 1800w AYRICA KAPALI KALSA BILE SAATLIK 0.1 W HARCAR ÖNEMLİ. İHMAL.
Fırın 1 saat çalıştırılırsa 2000 w
Diz üstü laptop sarz süresi4 saat düşünürsek 90 w X 4 = 360w
Toplamda 8018 w yani yaklaşık olarak 8 KW eder.
Bu aküleri ister serii bağlayınız isterseniz parelel bağlayınız. Miktar değişmeyecektir.
Sadece kaynaktan çekilmesi gereken akım miktarı artacaktır.
Bahsedilen mevzuuyu iyi okuyunuz.Aküler seri bağlanırsa voltaj artar.
paralel bağlanırsa akım artar. değişmez diye birşey söz konusu değil. muhalefet oldunuz ama bi araştırın istedim. Bende pek bilgi sahibi değildim ama öğrenmek üzere yazdım buraya muhalefet olsun diye değil
İlk başlarda pek bilgim yoktu ama suan konuya yeterınce hakimiyet kurdum. 300 W lık panellerden 7 adet gerekıyor. Panel verimi % 90 aldım. akü 24 V 800 Ah olacak(2 gün güneşsiz kalma ihtimaline karşın ve 2 li seri 4 paralel şeklinde ). Şarj regülatörü % 10 u dolduracak şekilde 24 V 80 Ah olacak. Evirici 5000W-10000W 24 V luk olacak. (Extrem durum olarak tüm sistem açık olması ve ani akım çekimi dahil edildiği düşünülüyor.) 3. soru zaten mantıksız 8000 Wh lik tüketimi zaten güneş enerjisi ile karşılama konunun adı.
Aküler seri bağlanırsa voltaj artar.
paralel bağlanırsa akım artar. değişmez diye birşey söz konusu değil. muhalefet oldunuz ama bi araştırın istedim. Bende pek bilgi sahibi değildim ama öğrenmek üzere yazdım buraya muhalefet olsun diye değil
Türkiye'de forum anlayışı ne yazık ki böyle.
Birisi yana döne bir konuda yardım ister. Forum üyeleri de iyi niyetle sorunu çözebilmek için önerilerde bulunurlar.
Bir zaman sonra yardım talep eden kişi, çıkar ortaya ben zaten biliyordum der. Sonra birilerine sataşıp tartışma ortamı yaratmaya çalışırlar.
Bu gibi kişilerin esas sorunu o konuda bilgi talebi değildir. Forumlarda kargaşa yaratarak o forumun saygınlığını azaltmayı amaçlarlar. Bunu neden yaparlar bilemem, ama Halk tabiri ile TROL denilmektedir.
Ben kullanılması gereken akü miktarını hesapladım, arkadaş bana dedi ki, BEN AKÜLERİ SERİ BAĞLAYACAĞIM. SEN NE ANLARSIN
Şimdilerde ise inverterlerin verimi hakkında ahkam kesmektedir. Ben inverter verimlerinin gelişen teknoloji ile yükseltilip yükseltilmediğini bilmiyorum dedim ya, o da kendisine pay çıkartıp, ''SEN BU İŞTEN ANLAMIYORSUN'' diyerek aklınca beni küçük düşürmeye çalışıyor.
Konunun incelenmesi ve karara bağlanması forum yönetiminin görevidir.
Benim yapabileceğim tek şey, bu gibi kişileri engelleyip, muhattap olmamaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?