sende Türkiye'den al
Bazı ürünler belirtildiği üzere bangood veya Aliexpreste daha pahalı olabiliyor kesinlikle doğru ama anengler sanırım daha ucuz hala. Başka bir ürün için de olur. Aliexpres parayı kendinde tutuyor. Sipariş kargolandıktan sonra 60 gündü eskiden şimdi 75 süre veriyor genelde 20-30 gün arasında bir sürede geliyor ve vergini ptt ye ödüyorsun 8tl+ %20 en kötü durumda resmi olan bu ama daha az da denk gelebiliyor. Kulaklık al 100 tl 300 tl fark etmez bakıp tam kesiyorlar vergiyi ama 1000 tl lik Elektronik malzeme al tabi miktarı çok görünmeyecek ürünler sayısı 20-30 tane olmadan 18 tl vergi bile ödeyebiliyorsun. Görevli o ürünü araştıramadığı için genelde üstündeki satıcının yazdığı 5 dolar gibi fiyattan vergilendiriyor. Örneğin ben kulaklık aldım 120 tlye kablosuzlardan 33 tl vergi geldi. 200 tl ye SDR cihazı aldım usb boyutunda her frekansta radyo dinlemeyi sağlayan bir şey ona 18 tl ödedim. Çünkü ne olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Bangood vergi dahil alırsan az bir miktar para ödüyorsun ucuz birşeyse tr vergisine yakın oluyor biraz 100-200 civarı ise fiyat nerdeyse artmıyor tamamen vergiden muaf oluyorsun onlar ödüyor bir de 10-15 günde geliyor. Ali farklı satıcıları barındırıyor güvenlik amaçlı parayı kendinde tutuyor süre sonuna gelirsen 73. gün gibi istersen şans tanıyıp 10-15 gün daha veriyorsun istersen ver paramı diyorsun parayı iade ediyorlar. Bangood toptancı gibi kendi satıyor. SDR bozuk gelmişti bir ikiş resim istedi 1 ay bekletti ama yine iade etti parayı. Tabi ürünü gönder de demiyor. Tamir edebilirsen bozuk olan da senin oluyor. Sistem olarak güvenli ikisi de ama eskisi kadar avantajlı değiller kargo fiyatları sebebiyle küçük ürünler almak tamamen zarar. Anca para tutan şeylerde hala biraz avantajlı o da yavaş yavaş bitmeye başladı.Açıkcası bunu babama anlatamıyorum... aneng, tt technic falan çok güzel avometreler buldum ama markasını beğenmedi.5 6 ay sonra bozulur falan diyo. bangood, amazondan alalım falan dedim bu sefer gümrüğe takılır falan diyor. En iyisi onun kullandığını almak. Bende bir ara denemiştim iyi bir ölçü aleti. 10 amperde sigortaası yok ama yüksek akım verince kendini kapatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?