Galvanik Kaplamada Trafoları

Ertek68

Profesyonel Üye
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
1,735
Puanları
281
Yaş
52
Galvanik Kaplamada Kullanılan Trafolar hakkında bilgi sahibi olanlar paylaşırlarsa sevinirim. Bu iş hangi voltajlarda yapılır. Ne kadar akım gereksinimi vardır, DC'ye nasıl çevrilirler gibi...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yokmu bu konuyla ilgilenmiş arkadaş....
 
Hocam galvanizi bilmiyorum.Ama genel olarak kaplama işinde kullanılan alete REDRESÖR deniliyor.Prosesinize göre , kimyasallarınıza göre , verilen akım değişiyor.Gerilim genelde max12 volt oluyor.Akım dediğim gibi , işe göre değişir.Mesela 2000 amperlik redresörler var.30 amper de veriliyor işe, 1000 amper de(1000 amperi pensampermetre ile ölçmesi çok zevkli oluyor )
Dc ye diyotlar yardımıyla çevrilir , kontrol için tristör kullanılır.Bunların SMPS olanları da vardır.Ben bu konuda MERSAN redresör ile çalıştım.Yerli bir firma.Ben daha müşterisi ile bu kadar ilgilenen bir yer görmedim.Telefon ediyorum , servise gelelim , para kazanalım demek yerine , basit bir şeyse eğer, beni cihazın başından arayın , telefonla ben size ayar yaptırayım dedikleri oluyor.
Reklamlardan sonra yabancı firma olarak ta Kraft diye SMPS tipi olanlar vardı.Baya güzel aletlerdir, sağlamdır.
Eğer bu işi yapacaksanız, kimya firmaları ile görüşmenizi öneririm.Sizin uygulayacağınız iş için , ne kadar akım lazım onlar söyler, uygun güç kaynağını alırsınız.
Merak için sorduysanız, kaynak makinası ile hemen hemen aynı prensip.
 
Benim önceki çalıştığım şirkette vardı biri 600A diğeri1000A kaynak makinası gibi düşün nüvenin yeri değiştirilerek akım sınırllanabiliyor köprü diyot ile de doğrulttunmu tamamdır.
 
galvaniz kaplamada kullanılan redresörler yüksek amperlerde olup düşük voltajda imal edlirler. genel olarak kaplama yapacağınız havuzun büyüklüğü ve malzemenin çoklüğü (ağırlık) ile orantılıdır. diyelim ki aynı anda yapacağınız 40 kg malzeme için kullanacağınız kaplama için 800 A civarında rederesör kullanılır. voltajı tam olarak bilmiyorum ama 5-10 volt civarında oluyor. 380 besleme giren trafo çıkışı doğrultularak dc akıma çevriliyor. anot olarak kullanılan kaplama malzemesi havuza asılan malzemeler ise katot olarak kullanılıyor. veya tersi de olabilir. yapılacak işin ve malzemenin büyüklüğüne göre amper yükseliyor. yardımcı olabileceğim başka konu olursa, sorularınızı cevaplamaya çalışırım.

hayırlı çalışmalar dilerim...
 
Bizde ambalaj sektöründe krom üzerine bakır kaplama redresörleri kullanmaktayız ve aldığımız firmadan memnun olduğumu söyliyemem . Firmayı aradığımız zaman öncelikle muhatb olarak patronu bulursunuz ve azar işite işite redresörün başından teknik bilgileri verirsiniz . Adınıda soylemekten çekinmiyorum nede olsa müşteri memnuniyeti .. Yıldırım Gültekin dir zatıalileri . 5 adet 2000A lik redresörümüz mevcut . Kontaktörlerin kumandaları 380 V beslemeli olup redresörlerin içinde tristör tipi doğrultma kullanılmıştır .
 
Cevaplarınız için teşekkürler Arkadaşlar...
Bir yakınım bu işe girmeye niyetlenmiş bana sordu bende bilmediğimi ama araştırabilieceğimi söyledim.
Bildiğim kadarıyla küçük parçalar kaplayacakmış ve kısa süreli çalışacakmış (günlük 2 saat gibi) sanırım o biryerlerden sormuş ve 300 A. civarı işini görüyormuş...
Komple hazır almak yerine bir şekilde daha ucuza ayarlayabilirmiyiz merak ettim.
Sanırım Genelde Yağ soğutmalı tanklı tip trafolar şeklinde satılıyormuş, kısa süre çalışacağına göre açık tip hava soğutmalı şekildede olabililrliğini ve bildiğiniz bu tür tr. imalatçıları ve tabiki redresör tedarikçilerini belirtirseniz sevinirim...
 
onun işini manuel redresörler görür .
dediğiniz gibi yağın içinde trafo var.Üstünde bir kol var.Kolu çevirerek akımı ayarlıyorsunuz.300 amper çok dert değil.Gerekirse ikinci el de bulabilir.
 
onun işini manuel redresörler görür .
dediğiniz gibi yağın içinde trafo var.Üstünde bir kol var.Kolu çevirerek akımı ayarlıyorsunuz.300 amper çok dert değil.Gerekirse ikinci el de bulabilir.
Sn. m-usta-fa sanırım bahsettiğiniz akım varyağı gibi birşey, Aslında sanayide kullanılan kaynak makinalarıda bu akımı verebilirler üstelik onlardada akımı ayarlayabiliyoırsunuz ve voltazlarıda 12 V. civarı sanırım. . Peki manuel redresörden kastınız nedir. Nasıl tedarik edebiliriz...
 
merhaba
az önce elektrik ve kimya ilişkisi üzerine bir başlık açıp
konu hakkında fikrimi beyan edicektim,sonra başlık açmadan önce
forumda bir arama yapayım dedim,arama kutusuna kimya yazıp arattım
çıkan başlıklar içinde elektrikçilikle en anlamlı başlık buydu.
galvaniz redresörleri,akım veya gerilim kontrollü olabilir
hepsinin iletkenleri kalın olur trafolar hacim kaplar vs

birde kimya biliminde maddenin elektriksel davranışları sonucu oluşan süreçler
sadece elektrikçileri değil her kesi ilgilendiriyor.elektrik ve kimya bağlantısı
kaplamacılıktan öte bir şey galiba,
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…