gaz kaçağı gövde içinde olan nofrost tamiri

patpat

Üye
Katılım
18 Ağu 2012
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
54
daha öncede belirtiğim gibi arçelik 5094 nf buzdolabı alt ve üst bölmede soğutma yapmıyordu. Hem Arçelik yetkili servisi hemde özel servisin teşhisi dolabın içinden geçen boruda delik olduğu ve oradan kaçak yapması şeklinde oldu. yetkili servis tamiri mümkün olmadığını olsada 700 800 tl sına mal olacağını söyleyip isterseniz yeni gaz basalım şanısnıza gittiği yere kadar dedi.servise yaptırmadım dışardan bir dost tavsiyesiyle bir usta çağırdım oda aynı arızayı söyledi çare olarak drayeri bulunduğu yerden keserek o bölgeyi körleştirerek kaynattı. daha sonra yeni bir drayeri kondansörün olduğu yerden bir boruya kaynak yaptı. ve sadece alt ve üst kapağın dolaba öpüştüğü yerde hafifi bir terleme yapacağını söyledi ve gerçektende aynen dediği gibi çok hafif bir terleme oluyor dolap çalışıyor. en azından dolabı çöpe atmaktansa şimdilik bir sorun olmadığını görüyorum bu bilgiyi sayın ustalar dahada iyi açıkalyıp diğer arkadaşlara faydalı olabilirler. Bence servisler sadece parça değişimine ve düzegelmiş basit yöntemlerle çalışıyorlar.
işin tamir yönüne gitmiyorlar .Ustalardan bu konuyla aydınlatıcı bilgi rica edeceğim..saygılar.
 
Komprosörden çıkan basınç borusu dolabın kapaklarının çevresinden dolaşıp gelen boruya bağlanır, o boru kondansere bağlanır, ordan drayer üzerinden kılcala geçip iç soğutucuya gider ve dönüş borusuyla tekrar komprösöre döner. Kaçak eğer kapılara giden borularda ise, arkadaşın yaptığı gibi o boruları iptal edip doğrudan basınç borusunu kondansere bağlayarak sorun kısmi olarak çözülür. Nemli ve sıcak havalarda aşırı terleme yapmasını göze alarak bu yol seçilebilir. Daha önceki açtığınız konuda bahsettiğiniz iç gövde kaçağına verdiğimiz yanıtlar, "kılcal"dan sonra ki sistem içindi. Kaçağın hangi bölümde olduğunu tespit etmek için mutlaka manifolt ya da saat bağlayıp kontrol etmek gerekir.
 
ustanın iptal ettiği söz konusu borular gövde içi ısıtıcı boru olarak geçer. bu boruların görevi iç ve dış sıcaklık farkından dolayı terlemeleri önlemek içindir. boruların bağlı olduğu yer yüksek basınç hattı ve kondanser hattında olduğu için ısınmaktadır. Eski ürünlerde bu bölgelerde kablo tipi elektrikli ısıtıcılar kullanıyordu. şimdiki ürünlerin genelinde ise bu boruları oradan geçirerek hazır sıcak enerjiyi kullanmaktalar.

problemin sebebi ise bu boruların demirden olması. yani çürümesi mümkün. ürün ömrüne göre imal ediliyorlar. istense çok daha sağlam malzemeden çürümeyecek malzemeden de yapılabilir ancak maliyet hesapları ve ömür hesapları yüzünden demir boru kullanılıyor. yaklaşık 10 senede bu borular da çürüme yapabiliyor.

arızayı tamir etmek veya boruları değiştirmek mümkün değil. bu boruları iptal ettiğiniz zaman sistemin çalışmasında problem olmaz ancak söz konusu yerlerde terleme olacağı için çürümeler de başlayacaktır.

bir başka konu da kaçağın orada olup olmadığı. evap yüzeyinde de olabilir veya farklı yerlerde. usta büyük ihtimal ordadır diyerek iptal edip gaz vermiş. şayet başka yerde ise kısa zamanda yine gazını kaçıracaktır. olması gereken zaman ayırıp kaçak testini sağlıklı yapmak.

Yetkili servisten gelen arkadaşların müdahale etmemesi gayet normal. Ürün veya yedek parça üzerinde tadilat / değişiklik yapmaya yetkileri yok. Yapacağı tek çözüm yedek parça değişiyor ise parçayı dğeiştirmek. böyle bir arızada da bu söz konusu değil. bulacağı çözüm gövde ücreti karşılığında ürünü değiştirme talebinde bulunmak.
 
Arkadaslar merhaba adım timur tamirciyim bır tane musteri aradı buzdolabı soğutuyor diye bilgi verdi markası modelini sordum arcelik nofros dedi soğutuyor ama az bende adrese intikal etmem gerektiğini söyledim aklımdan kacak geçti tahminim doğruymus atölyeye aldım sistemde gaz kalmamis servis borusundan basic verdim 4 5 saat oldu basic inmedi sabaha kadar beklicem motor kondaser drayer iç evap kontrol etmek gözle görülecek bır sızıntı yok bilgisi olan yazabilirmi teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,891
Mesajlar
931,073
Kullanıcılar
452,777
Son üye
Phaidon57

Yeni konular

Geri
Üst