Geçmişe Gidebilir miyiz?

Neden 300 yıl ve dokuz yıl daha? Neden 309 dememiş? Diyemez miydi? Diyebilirdi, ama 309 dememiş.
Nedir bu ince ayrıntıda gizlenen?
Krdeş sen öyle diyince bi bakiim dedim 300 ü 9 a böldüm 33 tane 3 yanyana geliyor biraz ö.çelakıl gibi oldu ama ilginç
 
Bölme çarpma kısmını bilemem Ama ilginç detaylar olduğu kesin ve tam biz zamanı tartışırken, bir soru işareti getiriyor:

Zaman aslında nedir?

Planck zamanı şimdilik fiziksel anlamda dünyadaki en küçük zaman birimidir. Bu ölçeğin altında zaman kaybolur. Peki bu durumda, bizim zaman algımız ne kadar gerçektir?
Fizikçi Carlo Rovelli bu olasılığı şöyle özetler: "Kuantum gerçekliği üzerine düşünmenin en iyi yolu zaman fikrini bırakmak olabilir " “Evrenin temel tanımı zamansız olmalıdır"


Aslında arkadaşın yazdığı ayeti arapçadan direk manaya alırsan: "Onlar mağaralarında dokuz fazlasıyla üç yüz yıl kaldılar." Şimdi bu şiirsellik için böyle denmiş olabilir mi? Hayır kesinlikle. Zamanını mı hatırlayamadı? Hayır. O zaman bir şey var. Düşünmemizi istiyor.
Mesela bir örnek daha, "Şüphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir."

Bunları doğru kabul edenler için farklı bir zaman kavramı oluşacaktır ister istemez. Piramitin altında ve piramitin üstünde, nereden bakılıyorsa esneyen, uzayan ve kısalan bir zaman. Rüyadaki gibi.
 
Bu forumda a desen siliyolar abi ya
Bu cümleler de bilim değil mi, bakış açısı değil mi, ufkunuzu açmıyor mu, fikir vermiyor mu neden saçma buluyoruz?
Küçümsüyor muyuz? Geçmişin masallarının teknik sitede işi olur mu diyoruz değil mi? Ya şimdiyi anlatıyorsa?
En az Cern deneyi kadar bilimsel. Sadece biz anlayamıyoruz.
Silmeden önce dur düşün Lütfen
 
Zamanda yolculuk yapmak için illa ışıktan hızlı gitmenize gerek yok: Yanından geçen ışığı bile içine çeken karadeliklerin içine girerseniz nereye gideceğiniz meçhul. Uzay-zaman bükülmeleriyle oluşan solucan delikleri vasıtasıyla zamanda yolculuk yapılabileceği düşünülüyor.
 
Uzayda kütlesi ağır olan cisim hafif olanı çeker. Uzayı çarşaf gibi düşünürsek, üzerine koyduğumuz bir cisim onu çukurlaştırır. Mesela bir yıldızın kütlesi uzayı büker ve kendine yakın olan gezegenleri çeker. Ya da şu örneği verelim, kuvvetli mıknatıs, zayıf mıknatısı çeker. Bu gravitasyonel kuvvettir. Ancak, buna karşı koyan merkezkaç kuvveti ile her şey dengede kalır.

Kara delik ile beyaz delik arasında kalan solucan tünelinde bir verici bir alıcı alan oluşur. Kara delik kuantum alan vakumu eşyayı içine alır ve çıkış tarafına çekilir. Eşyaya bağlı bir hareket yoktur sadece gravitasyonel kuvvetin dalga etkisi ile eşya diğer tarafa çekilmektedir.
Dolayısı ile kara delik içinde zaman genişlemeleri ve daralmaları mevcuttur. Ancak bu komple sistem, "kara delik, solucan deliği, beyaz delikler" vakum ve püskürtme etkileri ile daha çok ışınlanma teorisini hatırlatmaktadır.
 
Dostum bu aralar fazla film izliyorsun galiba. Yazdıklarını okuyunca "dejavu" filmi aklıma geldi. İzlemediysen tavsiye ederim. Ama gerçekten geçmişe gidiyor adamlar
Valla benımde ilk aklıma gelen oydu benden cok yaşıcan heralde kardeşim :=))
 
Aynı fikirdeyim kardeş, ilmin ve teknolojinin de bir sınırı var ve ben zamanda yolculuğun bir utopya olduğunu düşünüyorum.

iyide arkaşın fikri zamanda yolculuk değilki :=) nerden nereye geldiniz anlattıgı üzere uydudan binlerce kamera eşliğinde türkiyeyi kayıt altına almak !! Öyle imkansız da değil arkadşın anlattığı Çıtanın ışınlanma oldugu bir hayelde bu konu devede kulak kalır bence ki ışınlanmanın bir gün bulunacagına inananlardanım oda kıyamet kopmasına az kala dır heralde :=)
 
usta sen nası bi konu açmışsın yaw
konuyla vazla bi bilgim yok ama yorumları okuyunca başka bi yorumcu nası bişey yazmış diye insan merak ediyo yawww
 
Hakikaten bir deli..! kuyuya taş atmış, 40 deli kırk telden çalıyor...

Soru ya da fikir unutulmuş, yanıtlarda çelakıllar kıyamet, ışınlanmaya kadar gidilmiş.
Öncelikle kaydettiğin hiçbir şeyle gerçekten geçmişe gidemezsin, ne fotoğrafla, ne de videoyla .., sadece hayali (sanal) olarak gidebilirsin. İstanbul'u uzaydan 7/24 kamera kaydına almayı planlıyorsun, İstanbul'u bırak 10 mt. mesafeden İstanbul yüzeyinin milyarda bir alanı bir ortamın bir günlük kamera kaydını al. Kaç MB. (megabyte) olacak..? Bir de bunu uzaydan yapacağın için çok yüksek pikselde kayıt etmen gerekir ki zoomladığında bile net görüntü olsun. Net görüntü yüksek piksel demek, yüksek piksel yüksek kapasite gereksinimi demek, sadece bir saatlik kayıt kapasitesini karşılayabilecek kayıt ortamının büyüklüğünü sen hesap et artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…