Genç Mühendis adayından soru

İşimizin doktorlukla hiçbir farkı yok öncelikle sürekli yenilenen sistemler ve yeni malzemeler vs. Bence otomasyon ve sürekli gelişim diyorum.
 
Ben de size otomasyonu tavsiye ediyorum. Bu alanda uzmanlaşmanız durumunda maddi olarak çok çok rahat edersiniz.
 
Ben de 4.sınıf öğrencisiyim. Bir kontrolcu olduğum için doğal olarak otomasyon diyince akan sular durur . Ama hem bu üç alan Elektrik-Elektronik için çok kısıtlı olmuş hemde otomasyon kısır bir tabir olmuş bence. Otomatik kontrol ve otomasyon dersek bir nebze daha iyi ifade edilmiş olur ve bu alanda kendi içinde hem sektörel hem de teknik anlamda çok fazla alt dala ayrılıyor. (bende bu alanlara çok fazla aşina olmasam da uzmanlık denilen şey -bizim bir hocamız buna ustalık der - dıdının dısının dısında oluyor ancak.) Bunlardan dolayı, ilk önce hayattan ve kendinizden neler beklediğinize karar vermeniz gerekir bence. Bir meslek olarak değil yada spesifik bir şey değil. Genel hayat görüşüne karar kılmak. Sonra da ya hayata atılıp görerek yönlendirmek kaderinizi yada daha çok araştırıp seçerek ve seçerken, istediğiniz şey olana kadar sabretmek biraz da.

Tabi bu bahsettiğim süreçlerin neresinde miyim ben.? Zaten onu bilmek içindir çabamız
 
zaten arkadaşlar her türlü açıklamayı yapmış. bencede en sevdiginiz konu hangisiyse onun üzerine egilin. benim tercihim otomatik kumanda olurdu..
 
1-Elektrik proje ve taahhüt işleri ( kolay iş bulma)
2-Otomasyon işleri ( ben en zevklisi olduğunu düşünüyorum , her tasarım yeni bir bulmaca)
3-Elektronik pano işleri ( belli standartta sürekli benzer elemanlar ile çalışma .. en tekdüze sektör bence )
 
otomasyon dalında eğitim alabiliceğimiz bir merkez varmı arkadaşlar?
 
ben bir Elektrik teknisyeniyim ama benim hayalimde otomasyon neden diye sorarsan?
otomasyon işleri her zaman yenilik gerektirir.bilgisayar teknolojisiyle aynı hızda değişir.ama saydığın işler içinde en zoruda o dur!
 
otomasyon içinde ingilizce bu kadar önem limidir ?
 
Proje müellifi ol derim. 14 senedir bu işlerin içersindeyim yüzlerce projenin uygulanmasında sorumlu mühendis olarak bulundum. Dört dörtlük güzel denebilcek 2 enfazla 3 proje gördüm. İhale projesi olduğu için projenin çıktıktan sonraki revizyonları yükleniciye ait oluyor yani müellif sorumluluktan yırtıyor. Proje müelliflerinin %99'uda baştan savma proje yapıyor, projesini çizdiği mahali görmüyor hatta yerini dahi bilmiyor bunlara hep şahit oldum.
Anlayacağınız Türkiyede proje müellifi olmak kolay ve en temiz iş tavsiye ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…