Ges endüktif ceza

draksound

Üye
merhaba arkadaşlar

kompanzasyonda eskiden ges sisteminden dolayı kapasitif ilerliyordu fakat 1 haftadır kapasitif sabit kaldı endüktif ilerliyor.
röle üstünden baktığımda gerekli kademeleri alıp normal yazısı yanıyor ama sayaçta endüktif yazıyor.
ges kurulduğundan beri kapasitif ilerliyor diye sabit kondastörler devre dışı bırakıldı.

kompanzasyon panosunda kondastör güçlerini ölçtüm herşey normal.
herhangi bir ilave makine olmadı

trafo 1600kva
ges sistemi 1.2kwp 900kwh
yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

• ARALIK.xls
    55 KB · Görüntüleme: 3
  • KASIM.xls
    55 KB · Görüntüleme: 3
Kompanzasyonunuz AG den ise,onu OG den yapmakta yarar var.
AG den ama daha önce ges sürücülerden dolayı kapasitif basıyordum şuan hiç birşekilde kapasitif ilerlemiyor
tek hat şeması olarak şöyle kabataslak var fabrika yazan yerde çalışan kompanzasyonum orda 800/5 akım trafosu var tek akım trafolu
diğer kompanzasyon gesi kurarken taktıdılar fakat 2500/5 akım trafosu olduğu için devre dışı bıraktım

Ekli dosyalar

• JENERATÖR SONRASI.pdf
    18.6 KB · Görüntüleme: 8
Siz geçen bu konuyu kompanzasyon tesisinin yeri değişti , sorun olur mu diye sormuştunuz . Aynı proje . Böyle tekrar tekrar sormak yerine bir konuda topluca meramınızı anlatsanız daha iyi olur .

Siz geçen bu konuyu kompanzasyon tesisinin yeri değişti , sorun olur mu diye sormuştunuz . Aynı proje . Böyle tekrar tekrar sormak yerine bir konuda topluca meramınızı anlatsanız daha iyi olur .
o sistemi devreye alıcaktım ama fark olmadığı için gerek duymadım. şimdi ne yaptıysam düşüremediğim için sizin bilgilerinizi almak istedim
Tek akım trafolu ! kompanzasyon için,tüm akım / Cosq değerlerinin eşit olması ! gerekir.2 akım trafosu daha konacak para yokmuymuş ?
eskiden sistem böyle kurulmuş bu zamana kadar sorun yok diye değiştirmedik şuan değiştiricem fakat anlayamadım ges sürücülerinden dolayı akşamları kapasitif ilerlerken şuan durdu ilerlemiyor endüktif yazmaya başlamadın önce görevli dağıtım şirketi yüksek gerilimde bakım çalışması yaptı ondan sonra kapasitif durup endüktif ilerlemeye başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…