1. Güney Kore: Busan şehrine gittim. Türkler'i seviyor ve saygı duyuyorlar. Gençlerin çoğu ingilizce biliyor. Yaşlılar ise bilmiyor. Ülke pahalı bir yer. Uzak doğu tatlarına alışkın olmayanlar yemek sorunu çekebilirler.
2. İtalya: Bologna'ya gittim. Pahalı ama gezilecek yer çok. Floransa'ya mutlaka gidilmeli. Dil sorunu yok (ingilizce). Yemek konusunda daha iyi.
3. Filipinler: Manila'ya gittim. Sakın araç kullanmaya kalkmayın. Çoğunluğu eski barakalardan oluşan evlerden kurulu bir şehir. Sadece Eastwood civarı kalmaya ve dışarı çıkmaya elverişli. Bunun dışındaki yerlere pek yalnız gitmeyin. Deniz ürünlerinden oluşan menüler fena sayılmaz. Fiyatlar oldukça ekonomik. Bir de geri dönerken hediyelik eşya alacaksanız Türkiye'ye göre çok ucuza çiftlik incisi alabilirsiniz. İnsanları cana yakın ve sıcak kanlı.
4. Litvanya: Klaipeda'ya gittim. İnsanları pek cana yakın değil. Euro kullanılmasına rağmen ucuz. Kışın gidecekseniz -28 dereceleri göreceksiniz. Hazırlıklı gidin. Yemek pek sorun olmuyor.
5. Polonya: Krakow. Çok güzel bir şehir. Auswitch kampı ve tuz madenlerini hafta sonu gezebilirsiniz. Fiyatlar çok pahalı değil. Old Town civarında bir biraya striptiz izleteceğini vadeden güzel hatunlardan uzak durun.
6. Meksika: Guadalajara. Güzel ve kışın bile sıcak bir yer. İnsanları cana yakın. Ucuz. Mexico City tehlikeli bir yermiş. Ama benim gittiğim yer güzeldi. Trafiğe dikkat etmeniz gerekiyor. Yemekler güzel ve acı.
7. Portekiz: Lizbon. Çok pahalı bir yer. İnsanları da iyi. Gençler ingilizce biliyor ama yaşlılar pek bilmiyor. Yemek sorunu yok.
8. Panama: anlatılmaz yaşanır
Şimdilik bunlar. Başka projeler olur ve gidersem paylaşmaya devam ederim.