"grid connected" türkçede tam olarak ne demek?

agb348

Üye
Katılım
3 May 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
"Reliability analysis of grid connected small wind turbine power electronics" adlı bir makale incelemekteyim. grid connectedın tam olarak ne olduğunu açıklayabilirseniz sevinirim. teşekkürler.
 
Birbirine bagli cok sayida ufak cihazin birlikte calisip cok yuksek bir guc/performans saglamasi.
 
arkadasim grid connected burada Şebeke oluşturmuş şeklinde kullanılmış şahsi fikrimce..
 
-Sozdizimsel: "Noktasal baglantili"
-Anlamsal : "Bir noktadan cok noktaya matris benzeri bir yapi ile bagli", Ornegin 4 lu kovalent bagi veya futbol kalelerinde ki hasir orguyu(file) dusunebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
arkadasim fikrine saygı duymakla beraber bu cevirileri sıhhatli bulmadim. grid elektrik mühendisliginde şebeke demektri grid connected ise şebeke halinde birbirine baglanmis demek olabilir ancak, ama yaniliyorsam inat etmek de istemem tabi ki , her bilenin üstünde bir bilen vardir degil mi?..
 
ESTAGFURULLAH,
Makaleyi baz alarak yazmadim. Sadece sozdizimsel ve genel anlamsalini yazdim.

Arkadasin bahsettigi makaleyi bilmiyorum lakin makale isminin bende yaptigi cagrisim; pekcok ufak ruzgar turbininin sebeke seklinde birbirine degilde , birikte bir sebekeye baglanmasini inceliyor gibi geldi.
Kapasite altinda iken sistemin kendi ihtiyacini karsilamasi, kapasite fazlasi olustugu durumda ise sebekeye fazla olani basmasi veya satmasi.
Yanlis anlasilacak sekilde yazdi isem, kusuruma bakmayin lutfen...
 
rica ederim simdi dogru söylemis oldunuz aynı düsünüyoruz yani...
 
Selamlar,

Grid, ingilizce elektrik terminolojisinde şebekeyi, yani bildiğiniz Tedaş elektrik şebekesini tarif etmek için kullanılır. Buradaki grid connected deyimi şebekeye paralel bağlı olarak çalışan rüzgar türbünlerini ifade ediyor. Benzer şekilde grid connected generator, grid connected cogeneration ifadeleri de kullanabiliriz.

Katana arkadaşıma katılıyorum.
 
bu ibare iki anlama da gelebilir ne manada kullanildigini en dogru olarak gectigi pasajdan cikaririz, cünkü şebeye bagli olabilecegi gibi şebeke şeklinde bagli da olabilir şahsi kanaatimce...
 
GRID CONNECTED: Şebeke bağlantısı gerçekleştirildi demektir.Şebekeden kasıt Tedaş hattı vs. dir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…