fatal1ty89
Üye
Öncelikle herkese iyi bayramlar.
Bu aralar GSM modülüne merak saldim. Son Sınıf telekomunikasyon muh ogrencisiyim, bitirme projemde kullanmayı düşünüyorum.
Projemin teknik olarak amacı bir tane ana bilgisayar ile haberlesebilen 4-5 tane mikroişlemci tabanli istasyon kurmak. Suan için zigbee Protokolü'nde çalışan Xbee leri kullanıyorum. Fakat bunları açık alanda 1km den öteye goturemiyorsunuz. Bu yüzden uzak mesafeli iletişim araçlarına ihtiyacım var. Rf modül kullanmak istemiyorum artık.
Delab ta GSM modüller satılıyor. Bunların ne gibi özellikleri var, hangi yöntemlerle haberlesiliyor biraz bahsedebilirseniz sevinirim. Benim araştırdığım kadarıyla SMS,gprs ve dtmf gibi yöntemler var. Gprs için statik ip olması gerekiyor sanırım ama tam anlamadım. Birde günlük kaç kb ye izin veriyor, ücreti nedir?
1 tanesi ana pc de olmak üzere en az 2 tane de node larda olacak sekilde 3 taneye ihtiyacım var.
Yurtdışından getirtirsem imei kaydı gerekiyormu acaba?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim...
Eğer okulunuzda GSM Modemi mevcutsa, öğretim görevlilerinizden rica ederek linux bir makineye bağlanmasını sağlayabilirsiniz.
SSH özelliği sayesinde evden de o makineye bağlanarak Putty'nin serial özelliği sayesinde AT komutlarını gönderme üzerine çalışma yapabilirsiniz.Linux makinedeki putty ekranını kendi bilgisayarınıza getirmek için Exceed yazılımını kurmanız gerekmektedir.
Ayrıca diğer bir alternatif ise şudur.Her cep telefonu bir GSM Modemidir.Kendi cep telefonunuza bilgisayarınızla bağlantı kurabilirsiniz.Bunun için bluetooth dongle ile bağlantı kurabilirsiniz.Bluetooth USB üzerinden seriport bağlantısı sağladığı için Hyperterminal üzerinden tüm AT komutlarını cep telefonunuz üzerinde uygulayabilirsiniz.Bizzat tarafımdan denenmiş bir yöntemdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?