hızlı girip çıkan yükler için kompanzasyon

Punta kaynak makinası gibi hızlı girip çıkan yükleri kompanze edebilmek için Grup ARGE Smart SVC sizin için en ideal çözüm bence. Siteye girip ordaki videoları izleyebilirsiniz

GRUPARGE
 
Punta kaynak makinası gibi hızlı girip çıkan yükleri kompanze edebilmek için Grup ARGE Smart SVC sizin için en ideal çözüm bence. Siteye girip ordaki videoları izleyebilirsiniz

GRUPARGE

Bir çözümün en ideal olduğunu belirtmek için her ürünü bilmek gerekir sn stormache. Kastım şu; reaktör sürerek kompanzasyon yapan bir sistem kapasitif cezaya giren bir yer için idealdir derseniz bu mantıklı çünki her iki yöndede kompanzasyon yapabilir. Ancak sadece endüktif yükleri olan bir işletme için;
1. şönt reaktör ilave bedeli,
2. 50 kva üzerinde şönt reaktör bedellerinin yüksek oluşu,
3. yine yüksek güçlerde şönt reaktörlerin büyüklüğü, soğutması ve iç enerji tüketimleri
gibi faktörler sözkonusu.
Yani en ideal çözüm diyebilmemeniz için önce yükleri, sonra yük büyüklüğünü bilmek gerekir.
Mevcut durumda ise yük endüktif olup, muhtemelen (bilgi yok) 100 kva ve üzeri kaynak makinaları mevcut. Dolayısı ile sönt reaktörlü bir çözüm nispeten pahalı kalacaktır, yerine tristör anahtarlamalı ve bunu her faz için bağımsız yapabilen hızlı bir sistem işini görecektir.
 
Grup ARGE SVC 12CL SVC sistemleri olduğu gibi

SVC 15C-Fast Reaktif değişime 10mS cevap verebilen

OG Kompanzasyon sistemleride mevcuttur,

vede SVC 12C3L-fast hem hızlı kapasite ve SVC sistemidir

sistem ölçümü sonrası hangisi ideal ise o uygulanabilir

selamar
 
grup arge bu konuda teknik destek olarak en fedakar ve ucret olarak ta en mutevazi firmalardan

Birden fazla fabrikanıza, farklı farklı firmalara iş yaptırmak suretiyle mi bu kanaate vardınız?

Sayın impuls, yazımın bundan sonrası sizinle alakalı değil:
işte firmaların eline düşmekten kastım bu.
Adam puntadan dolayı kapasitif yazıyor diyor, hemen grup arge deniliyor. Ya kontaktör yapıştıysa? Grup argenin, smart svc sistemi otomatik kontaktör değiştirme makinesi midir?
Belki de, diaphase puntaları hep aynı fazlara bağlamışlardır. Fazları dengeleştirince sorun düzelecektir. Tesisi incelemedik ki, smart svc sistemine ihtiyacı olup olmadığını bilelim.
Bu arada neden en ideali grup ar-ge nin smart svc sistemi? mesela dycomun sistemini koysak olmaz mı?
ya da hızlı çalışan puntalardan dolayı reaktif geliyor diye alron alıp taksam, düzelmez mi ?
 
ilgili firma ile ilgili, yakın bayimiz ölçüm yapacaktır
en önce sistem ölçümü en doğru yaklaşımdır arkadaşlarda bunu ifade etmişler,
Gruparge bir arge kuruluşudur. ölçüm sonrası sistem için uygun
SVC
SVC+Dinamik
Dinamik
OG+Dinamik
OG+Dinamik+SVC
veya normal klasik role

hangisi ise uygunsa, olaya böyle yaklaşmak daha uygundur arkadaşlar

selamlar
 
sn m-usta-fa ben en ideal derken fiyat bakımından genelleme yaparak o cümleyi kurdum, dediğiniz gibi dycom, alron yada her fazdan ayrı ayrı kompanzasyon yapan tristörlü dinamik sistemler hepsi işi görürür ama iş fiyata gelince hesaplar değişir tabiki.
 
Merhabalar
Yazılanlara göre giyat konusunda bilgi vermek gereği duydum
Dinamik kompanzasyonda hız-dengesizlik ve harmonikler konusunda çalışan en eski firma olmam sebebiyle çalışmalarımı epey geliştirme fırsatı buldum. bu çalışmalar kaliteli kompanzasyonda olduğu gibi fiyat konusunda da oldu tabi. bugün geldiğim noktada klasik ve dinamik kompanzasyon arasında önemli fark yoktur. Dycom olarak maksimum dengesizliğe göre standart cihaz üretmekteyiz. Bu da cihazda epey monofaze ve difaze (faz-faz arası) devreye giren kondansatör kullanılıyor demek. aynı kondansatörlerin kullanıldığı kontaktörlü sistem ile aramızda büyük fiyat ayrıcalığı olmadığını düşünüyorum.
Üstelik tristörlü sistemin sağladığı faydalar (kondansatörlerin uzun ömürlü olması, reaktif oranların %3-5'lerle sağlanması gibi) artı özellik olmakta.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…