H BRIDGE(H KÖPRÜSÜ) MOSFETLER ile yapımı yardım!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan faruk97
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

faruk97

Üye
Merhaba arkadaşlar, IRF5210 P KANAL MOSFET ve IRF3205 N KANAL MOSFET ile H KÖPRÜSÜ motor sürücü yapmaya çalışıyorum bir devre şeması çıkardım ama doğru mu çalışır mı bilmiyorum. Yön olarak çalışır sağ,sol,dur işlemlerini yapar ama ben aynı zamanda PWM ile Arduino kullanarak hız kontrolü yapmaya çalışıyorum. P kanal IRF5210 ile 2N2222A transistörü kullanarak bir uygulama yaptım, breadboard üzerinde ama istediğim değerleri alamadım hatta 7voltun altına bile düşürümedim. PWM'i 100,50 gibi değerler yüklediğimde bile düşük değerler alamıyorum. ŞEMA'yı ekliyorum. Acaba H KÖPRÜ SÜRÜCÜ'sünde fark olur mu? Breadboard'da şemadaki gibi P Kanal Mosfet'i kontrol etmeye çalıştım.

Öğrenmek istediğim başka şeylerde var.

Öğrenmek istediğim şeyler;

1- H KÖPRÜ SÜRÜCÜ'm doğru mu? Doğru değilse nasıl bir yol izlemeliyim?

2-IRF2510 MOSFET -40A Id akımı var benim bu sürücüm 40A'e DAYANIR mı? Ben 20A lik bir motor süreceğim 12V ama bunu da öğrenmek istiyorum.

3-Ne kadar büyüklükte bir SOĞUTUCU bağlamam gerikiyor?

Yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• MOSFET_HBRIDGE_KONTROL_SEMA.webp
    168.2 KB · Görüntüleme: 24
H köprüsünde sürücü devre elemanları çaprazlama anahtarlanır. 5-8 ve 6-7. Sizinkiler olmamış.

Mosfetle hatalı .
Alttakiler üste üsttekiler alta gelecek.
Sonra bütün mosfetlerin d ve s uçları yer değişecek.
Mosfetler sağ üst sol altla. Sağ alt sol üstle iletime geçecek
Geçiş arasına 100 us delay iyi olur.

Hocam IRF5210 mosfetler P KANAL mosfet onları yer değiştirirsem nasıl süreceğim? P kanal mosfet transistör olmadan? Üstteki mosfetlerin d ve s uçları ters olmuş onu anladım. Ama hepsinde neden değişiklik yapayım? IRF3205 n kanal eksi ucu veriyor drain'e daha sonra üsttekilerin d ve s uçlarını yer değiştirdiğimizde çaprazındaki de + ucu verecek drain'e ve motor dönecek bu şekilde değil mi? Hepsinde değişiklik yapmama gerek var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…