Tek blok ekleyerek tüm hafta kontrolünü yapabilirsiniz. İstenilen gün ve saat aralığını seçip tamam dediğinizde zaman aralığı içinde kalan dilimde blok "yüksek" çıkışı verecektir. Örneğin memur çalışma saatleri için hafta içi günleri seçip saati de 8-17 ayarladığınızda mesai saatleri içerisinde blok çıkışı yüksek olacaktır. Hatta yazmaçlarla değer yazdırılarak internetten veya sms ile istenilen şekilde zaman dilimi değişikliği de yapılabilir.
Hatta log kayıt hafızasına tıkla diyerek loglanmasını sağlayıp, ileride plc'nin içerisinden bu verilere bakarak bi nevi sisteminizin karakutusunu oluşturabilirsiniz. Yani Allah göstermesin yangın, sel, tufan olsa PLC donanımsal zarar görmediyse loglarını okuyabilirsiniz.
Arkadaşlar haftalık zamanlayıcıya bir örnekte ben vereyim; haftalık zaman bloguna içerisinden ayar yapılabileceği gibi plc harici program işlemesi sırasında da ayar girilip yapılan ayarlar istenildiği taktirde değiştirilebilir, örnekte gösterdiğim gibi haftalık zaman blok girişine birer adet Word Yazmacı konularak bu word yazmacı değewrleri modbus tan değiştirilebilir. Örneğin gün girişine eklediğimiz word yazmacını pazartesi bu word değerin 0. biti salı 1. biti çarşamba 2. biti şeklinde pazar gününe kadar devam eder, Açma ve kapama saatleri ise direk olarak saat şeklinde yazılabilir sabah 8:00 yazmak için 800 yazılır, 1700 yazarsak 17:00 ı ifade eder böylelikle 4 blokla haftalık zaman ayar işlemlerimiz plc de bitmiş olur. Scadan yada HMI den modbus için aynı adreslere yazdırdıgımız zaman işlemimiz bimiş olur.
Resimdeki örnekte görüldüğü gibi kullanıcının girdiği Sıcaklık Set, Nem Set vs... gibi bilgileri plc nin kalıcı hafızasında saklanması için o şekilde yaptım yani scada ile plc arasındaki bağlantı kopsa bile kullanıcı en son hangi ayarı girmişse o ayarda çalışması için Mikrodiyagramda snapshot bologunun girişine bir adet darbe jeneratörü bağlayarak örneğin 2 dakikada bir girilen bilgileri kayıt ettiriyorum.