Bu antenin çalışma frekansı 900MHz ler civarındadır.
Diğer frekanslarda doğru çalışmaz.
FM radyo için kullanılabilmesi için yan reflektörlerin sökülmesi ve çubuk boylarının uzatılması gereklidir.
Ancak bu hali ile FM bandında kullanacak olursan yakın istasyonlar için kullanılabilir.
Ne de olsa FM bandında bir radyoya 20cm lik bir tel bile bağlasak çalışır.
FAN gerekli ise küçük bir fan kontrol devresi ile halledilebilir.@Mr_YAMYAM hocam 15 dakikalık RX modu ağırlıklı bir test çalıştırması yapıldı cihazın alt bölümü kesinlikle ısınıyor bu şekilde cihazın 3 veya 4 saat çalışması durumunda yüksek sıcaklık değerlerine ulaşacağını düşünüyorum. (Cobra 19DX te hiç ısınma gözlenmedi)DC 5 V fanın yönünü dışarı hava üfleyecek şekilde kasadaki yerine takıp dışarıdan telefon şarj adaptörü ile beslesek meydana gelen sıcak havayı dışarı atabilirmiyiz ?Fanın sürekli çalışması durumunda CB kanal frekanslarında herhangi bir osilasyon meydana gelirmi ? Veya cihazın dış bölümünde alt metal kısma dışarıdan harici Dc12 voltluk küçük bir fan taksak ?Sizin öneriniz ne olur ?
Bir Natashia anlatsaydı ben de anlayabilirdim ama ilkel bi herif anlatıyo@Mr_YAMYAM hocam fanın nereye takılacağını buldum videoda açıklamışlar ben resim olarak aşağıda videonun altında paylaştım. Yanlız kabloyu nüve gibi birşeyin üstüne dolamış onu anlayamadım.
Videonun 10.32 dakikasında çok kısa rusça anlatmış.
www.youtube.com/watch?v=hPRWyizmQ7Q&list=LL&index=3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?