Hangi encoderi seçmeliyim?

selimseyit

Üye
Katılım
1 Tem 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar;

2 eksenli bir hareket kontrol projemiz var. Sinamics S110 ve Plc s7-1200 kullanarak yapmayı düşünüyoruz. Bu noktada karar veremediğim single-turn absolute encoder mi kullanmalıyım yoksa multi-turn'mü? Projede müşteri dikey eksendeki hareketin değişken olmasını istiyor ve ben değişiklik yapacağım zaman ilk seferde kendim elle motorları gerekli pozisyonlara götüreyim sonra kendisi benim yaptığımı tekrarlasın istiyor. öğretme işlemi esnasında motor müşterinin istediği yere geldiğinde müşteri bir tuşa basacak ve motorun o anki pozisyonunu plc ye gönderilecek. öğretme işlemini bu şekilde yapmayı planlıyorum. Bu proje için single-turn yeterli olurmu multi-turn mü seçmeliyiz?

Acil yardımlarınızı bekliyorum. Her türlü fikre ihtiyacım var. Saygılarımla.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Enkoderin multiturn mü yoksa single turn mü olması gerektiği seçiminde motor milinin (ya da enkoderi bağlayacağınız redüktörün) 1 turdan fazla atıp atmadığına göre karar verebilirsiniz. Enkoderi bağlayacağınız yer bir turdan fazla dönecekse multiturn seçmeniz gerekir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…