Hangi Trafo Sizce?

Biraz hesap:
Kullanacağın anfi eğer B sınıfıysa verim teorik olarak maksimum %78 olabilir.
Hoparlöre verilecek maksimum güç için iki adet anfinin köprü bağlandığını düşünelim.
24 Volt besleme ile çıkışta tepeden tepeye elde edilecek gerilim, çıkış transistörlerinin jonksiyon gerilimlerini düşersek düz hesap 22 Volt olacaktır.
Tepe gerilim 11 Volt yani.
Bu da RMS olarak 7,8 Volt
Hoparlör 4 Ohm ise aktarılan güç V²/R -> 7,8²/4=15 Watt
Köprü bağlantıdan dolayı tepeden tepeye gerilim çıkışa verilebileceğinden ve gerilimin iki kat büyümesi gücü dört kat artıracağından
15x4x78%=46 Watt gibi bir değer elde edilir. Hoparlöre aktarılan güç pratikte bunun da altında kalır.
14,4Volt tepe akü gerilimiyle köprü bağlanan oto teyplerinde neden genelde 4x50Watt güç verildiğini görüyoruz.
Bir hoparlöre tam sürme yapmak için 60 Watt gerekiyorsa stereo için 120 Watt net güce ihtiyacımız var. Bunu verim ve VA dönüşümlerini de hesaba katarak 120*1,25=150VA en düşük trafo gücüyle elde edebiliriz.
Diğer ekipmanları ayrıyeten hesaba katmak lazım.
Tabi, anfi devamlı en yüksek güçte çalışmayacağından, yüksek selerde bozulmaları göze alarak daha düşük güçte trafo da ercih edilebilir, bedeli kaliteyle ödenmek kaydıyla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sorun çözüldü tşk ler herkese...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…