harddisk bağlantı

arkadaşlar ben bi arkinin harddiski söktüm onun cdrom bozuk olduğu içir kendi pc de format atıcam yalınız harddiskin ata satavs.. ne olduğunu bilmiyorum ve bağlantısını yapamıyorum yardımlarınınzı bekliyoruM

söktüğünüz kablo yassı ve geniş mi? yoksa kırmızı ve yaklaşık 2cm kadar genişlikte bir kablo mu?

aslında sorun orda yanlıslıkla sökülmüs hangi kablonun çıktığını bilmiorum ama harddiskin üzerinde ultra ata diye bir sey yaıyor

aslında sorun orda yanlıslıkla sökülmüs hangi kablonun çıktığını bilmiorum ama harddiskin üzerinde ultra ata diye bir sey yaıyor

ultra ata ile ide aynı şey degil mi .. ? Baglantı için senin harddisk bölümününde ide olması gerekir bildigim kadarıyla.

Sn. ceyerancı35..

resimin üst kısmındaki hdd ide bağlantılı ,altındaki ise sata bağlantılı
sizin bilgisayarınızda ide girişi varsa ide kablosu ile hdd yi bağlayın ve sizin hdd nin kablolarını çıkartın ki format atarken C ve D sürücüleri Karışmasın hatta önce bilgisayar o hdd üstündne açlıyorsa D sürücüne bir isim verin ki( örn: depo,data.v.s) format atarken kafanız karışmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…