Yerden ısıtma için ısıtıcı gücü ve halı vb kaplamanın ısı transfer katsayısı önemlidir. Ama genel kullanımda (tecrübeliler daha iyi bilir) betondan su ile ısıtmada 1 saat, yerden elektrikle olanda ısıtıcılar yarım saat civarında önceden çalıştırılmakta. (Tabi yine de tatmin edici olmayabilir.) (-Bu arada takriben sabah ezanı imsaktan 1 saat önce okunur, namazı da ezandan yarım saat sonra kılınır-.)Halının ısıyı transfer hızı yorumlanmalı ki sadece halının belirli bir sıcaklıkta olması değil, ısıtılması gerekeni ısıtırkenki kaybını da karşılayan bir ısıtıcı ve ısı transfer hızı gerekir. (Güçlü bir ısıtıcının iletilemeyen ısısı halı altının normalin dışında ısınmasına sebep olur.) Halının ısı transfer katsayısı iyileştirilerek ısıtıcı gücü arttırılabilir belki ama bu sefer halıdan beklenilen özellikler yetersiz kalabilir..
Hareketle aktif olununca sistemin tamamı çalışacaktır ve 1 kişi için o anda tüm sistem çalışmış olur. Daha önemlisi birkaç dakikada belki kendini ısıtamamış sistem tekrar soğumaya geçecektir. Bu durumda en azından belirli saatlerde devamlı çalışma düşünülebilir. Yoksa daha efektif olan ışıma, konvektif tip ısıtıcılar düşünülebilir.
Tabi o anda kim nerede ise baskıyı gören kısmın çalışması belki daha uygundur. Tabi alanın küçültülerek ısıtılması da uygun olur. Sıcak bir mekana girmenin zevki ve rahatlığı başka olsa gerek. Bu mantıklarla sonunda kendini ısıtan elbiseler ön plana çıkar...
Hareket için lambalarda kullanılan PIR vb sensörler düşünülebilir. Zaman ayarı devre elemanları ile oynanarak değiştirilebilir ve ya ek zamanlayıcı eklenebilir. Çıkış rölesi ısıtıcı güçlerini karşılayabilmelidir.
Bu arada mekanın ısıl yalıtım durumu ne haldedir, hiç mi ısıtılan bir yere yakın değildir? Belki kısmi çözümlerden ziyade daha oturaklı çözümler sunulabilir en azından fikir oluşturulabilir.