Hareket Sensörü İle Florasan Nasıl Yakabilirim?

slm abım
nasılsınız bende dusundum ama olmadı,
 
hiç bosuna ugrasmayın 2 haftada ampul degiştirir durursunuz patlar
 
bende şöyle bişey sorabilirmiyim
1 lambaya 2 tane sensör takılabilirmi ve 2 sensörde aynı anda hareketi algıladıgında bir patlama olurmu fazlar cakışırmı
 
bende şöyle bişey sorabilirmiyim
1 lambaya 2 tane sensör takılabilirmi ve 2 sensörde aynı anda hareketi algıladıgında bir patlama olurmu fazlar cakışırmı

Hareket sensörlerini aynı faz ile çalıştırırsanız hiç bir problem olmaz. Güvenle kullanabilsiniz.
 
ben bir yerde yapdım bu uygulamayı balast Elektronik olursa lamba sensörle rahatlıkla yanıyor ama mekanik balast var ise ampul çok sık bozuluyor yanarkende çok geç yanıyor.
 
arkadaşım hareket dedektörüyle fluoresan yakmak çokta mantıklı gelmiyor.balastı Elektronik kullanılır ancak lamba ömrü çok kısa olur.kullandığım için söylüyorum.
 
florasan yerine 20-30 watlık tasarruf ampülü kullanabilirsin.sorunsuz çalışır fakat ömrü kısa olur en iyisi normal ampül kullanırsan hiç problem olmaz.
 
Ben iş yerinde florasant ampüle hareket sensörü bağladım tabi biraz geç yanıyor tasarüflü ampüller kullanabilirsin eğer lamba sayın fazla ise hareket sensörün bir roleye kumanda etsin lambaları role üzerinden bağla sensörün kaliteli olması çok önemli çünkü yok algıladı yok algılamadı derdin olmaz
 
benim bir önceki iş yerimde aynı uygulamayı soyunma odaları ile wc lere uygulatmış genel müdür lambaları devamlı açık tutuyorlar diye ama lambalar normal balastlı starterli ben işe girdim hergün ya starterler bozuluyor yada lambalar kesiyordu hepsinin maliyet hesabıyla müdüre gittim Elektronik balastlıya çevirdik sistem artık sorunsuz çalışıyor çok armatürlü yerlerde kontaktörle dağıtım uygundur
 
Sayın ilgili,
Piyasadaki PIR hareket sensörleri sadece rezistif yükleri sağlıklı şekilde çalıştırmaktadır.
Rezistif yüklerden kastım akkor filemanlı lambalardır.
Eğer ki bobin içeren balast türevi ile yanan fleuresan lamba tarzı yükleri bu tip PIR hareket sensörleri ile yakmak isterseniz sonuç hüsran olabilir.
Çünkü,PIR hareket sensörleri içerisindeki RÖLE direk ve yalıtılmadan sürülmektedir.
Oysa bu tip cihazlar dizayn edilirken rölenin bobinleri ,IC entegrelerden OPTOCOUPLER ile yalıtılmaz ise endüktif yük üzerinden ve RÖLE üzerinden IC entegreye geri dönen parazitler devrenin kararlı çalışmasına engel olmaktadır.
Kısaca Endüktif yükler(motor,balast,bobn vs.)arada OPTOCOUPLER olmayan devreler ile sürüldüğünde ,kendiliğinden açılabilir yada kapanabilir.
Bunun örneğini VESTEL'in INTRATON serisi çamaşır makinelerinde gördük.
VESTEL bu makinelerde röleleri direk Mikrokontrolörden sürdüğü için makineler kararlı çalışmıyor ve zaman zaman saçma sapan hareketler yapabiliyordu(örneğin makine yıkama işlemini bitirmeden "bitti" ışığını yakması gibi.
Sonuçta VESTEL yedi sene garanti verdiği ve çok güvendiği INTRATON serisinde çuvallamış oldu.
Tek sebebi IC mikrokontroller ile röleleri sürerken araya OPTOCOUPLER koymamış olmasıydı.
Şimdi her INTRATON kullanıcısından bir şikayet mesajı almakta ve yerine yeni ürettirdiği OPTOCOUPLER'li kartları takarak sorunu çözmektedir.
Saygılarımla.
Burak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…