Merhabalar önerileriniz için teşekkür ederim. Ancak bir sorunum var. Elimdeki sensör ile şuan engel ''var'' veya ''yok'' olarak işletebiliyorum. Hareketli bir engel olduğunda ise motor ''run'' ''stop'' yapıyor. Yani engeli aşağı yukarı hareket ettirdiğimde varsa duruyor, yoksa hareket ediyor. Önünde durduramıyorum maalesef.HaliSenn Merhabalar;
Uygulama için kullanacağınız Hc-Sr04 mesafe sensöründen faydalanarak engele sizin örnekte hareketli kapıya olabildiğince yaklaşacaksınız ve motoru sıfır hıza çekeceksiniz kapı açıldığı anda olabildiğince hızlı olarak araba boyu nekadar ise bu mesafe boyunce hareket edip akabinde hemen sıfır hıza ineceksiniz ki diğer kapıya çarpmayasınız,kurguyu bu şekilde tasarlarsanız olabilir.
Kolay Gelsin
Merhaba bu sensorü bende kullandim. Hc-Sr04 mesafeyi artieksi 2 cm ölcüyor. Hc-Sr04 kütüphanesini ekledikten sonraMerhabalar önerileriniz için teşekkür ederim. Ancak bir sorunum var. Elimdeki sensör ile şuan engel ''var'' veya ''yok'' olarak işletebiliyorum. Hareketli bir engel olduğunda ise motor ''run'' ''stop'' yapıyor. Yani engeli aşağı yukarı hareket ettirdiğimde varsa duruyor, yoksa hareket ediyor. Önünde durduramıyorum maalesef.
Tekrar merhabalar.
Projemi hayata geçirmek için malzemeleri alacağım. Ancak kafama bir soru takıldı. Demo aracım şuan düz gitmiyor, sağa çekiyor biraz. Aracın düz gitmesi için encoder şart mı acaba? Pusula sensörüyle aracımı düz bir doğrultuda götürebilir miyim?
The problem is that it's hard to make the car go straight. Giving the same PWM value to the motors still makes them spin in different speeds, trying to calibrate the value is hard and every time I recharge my batteries the value changes.Motorları pwm ile sürmüyor musun. Düz gitmesini bu şekilde sağlayabilirsin. Birde bitirme projesi olarak gayet kolay bir proje. Bari bir wifi ya da bluetooth bağlantı ekleseydin. Mesela araç telefonla da çalışabilsin. Sana kıdemli bir arge mühendisi önerisi...Yoksa iş görüşmelerinde sıkıntı çıkarabilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?