Hazır CNC Tasarımı

Bide tekrar baktığımda yada sende x eksenine yandan bakarsan y eksenin arabaları spindle in iş yapacağı hızanın gerisinde kalmakta arabaların arasını açmanı ve biraz daha spindle olduğu ön yöne doğru çekersen yararlı olacaktır....dediğim gibi secim senin..
Bu arada z deki playt kalınlığın ne materyal ne

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

görselde kırmızı dörtgen spindle desek, hizası hala çok mu ilerde sence, idare eder gibi mi? ideali mavi çizgilerin arasına denk gelmesi mi olur? bu noktayı ben de düşünmüştüm, spindle ölçülerine bakmadım hiç, ne kullanacağıma karar verdikten sonra bakar, gerekirse yeniden şekillendiririm demiştim.

tüm plakaları 15mm 6000 serisi aluminyum gibi düşünüyorum şu an.
 

Ekli dosyalar

  • .jpg
    53.2 KB · Görüntüleme: 60
benim tasarımda köprüyü
ayaklarını düz yere koyunca ne ileri ne geri yatıyordu. yani ağırlık merkezi tam ortada.

tabi senin tasarımında şekil farklılıkları ve ağırlık farklılıkları olacak o yüzden buradan bir şey söylemek olmaz
 
Tepkiler: gog
Beni doğru anlamışsın.. Son dönemlerde fark ettiğim, forum da sorulana anlatılana acayip acayi cevaplardan sonra.. gerçekten iyi bir anlama ve söylenene cevap verme olmuş.. bravo..
Şimdi sarı ve mavi cizginin altındaki araba biraz daha ileride olucak.. Ne kadar mı.. Öncelikle sarı çizgi ile ikinci mavi nin mesafesini sarı çizgiden ofsetlediğinde ön kısma doğru olması gereken mesefadir.. Bu ön kosomda zaten sana pabuç ve bağlantı kısmı olarak lazım olacaktır..
Doğrusu
Köprü boyunun yüzde yirmisi + köprünün kolon kalınlığı= çıkan sonuç 2 araba arabası merkezi veya son civatalar arası arası mesafe dir.. biraz daha kallabi hesapda işin içine z yüksekliğide girer ve köprü açıtlarının rakamını etkiler..
Yan kalınlıklarıda devrilme hesabı yapılması grçerekir..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
bu kadar uğraşmadan solidworks de tasarımınızı yapın. sonra malzemelerin özelliklerini belirtin (demir alu neyse)
malzeme özelliğine göre otomatik olarak bütün malzemelerin ağırlıkları belli olacak.
köprünün de ağırlık merkezini görürsün.
spindle yukarıda aşağıda esneme oranları, veya köprünün solunda sağında iken ağırlık merkezi nere gidiyo bunları hepsini görebilirsin.
 
Tepkiler: gog
yerleşim nasıl olmalı yani anlayamadım . Resimli açıklayabilirmisiniz.
 
X eksenine yandan bakıldığında köprüyü ön ve arkalarını görmekteyiz..bunun için sıralama. Söyle olmalı...köprü.. x eksen rayları..x eksen arabaları...z eksen sabit tablası... Z eksen arabası..z eksen rayı..z eksen hareketli tablası..spindle...seklinde olması gerekli..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
solidworks'u indiriyorum. kullanmayı öğrenmenin vakti geldi gibi, birçok şeyde işimi kolaylaştırcağa benziyor.

yerleşim nasıl olmalı yani anlayamadım . Resimli açıklayabilirmisiniz.

anladığım şekliyle kabaca kendi modelimde yerlerini değiştirdim, eke ekledim görseli, yardımcı olur umarım. yanlış anladıysam da bu şekilde öğrenmiş olacağımı düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • asfasgadhsdg.jpg
    106.5 KB · Görüntüleme: 96
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…