Bide tekrar baktığımda yada sende x eksenine yandan bakarsan y eksenin arabaları spindle in iş yapacağı hızanın gerisinde kalmakta arabaların arasını açmanı ve biraz daha spindle olduğu ön yöne doğru çekersen yararlı olacaktır....dediğim gibi secim senin..
Bu arada z deki playt kalınlığın ne materyal ne
yerleşim nasıl olmalı yani anlayamadım . Resimli açıklayabilirmisiniz.Gog kardeşim..
Teknik basit bir sey açıklayabilirmiyim...
Z ekseninin ray ve arabalarını yeri değişmeli..
eğer ray köprüde sabit kalırsa router işleme için uygun olmayıp c tipi cnc işleme merkezi için uygundur.. Bir konuda şu; Z eksen motoru kuvvetli değil rayın ağırlığından kurtulmak istenilebilir.. Ama rayın ağırlığının miktarından cok rayın hareketli z nin üzerinde olması, daha cok mukavemet sağlıyacaktır.. Tabiki bu sekilde iken arabanında sabit olan z de elinizden geldiğince en alta inmesi gereklidir...
Bu hesap edilmiş ve solidde analiz edilmiş bir sonuçtur.. Tabiki gene şeçim sizin..
Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
solidworks'u indiriyorum. kullanmayı öğrenmenin vakti geldi gibi, birçok şeyde işimi kolaylaştırcağa benziyor.bu kadar uğraşmadan solidworks de tasarımınızı yapın. sonra malzemelerin özelliklerini belirtin (demir alu neyse)
malzeme özelliğine göre otomatik olarak bütün malzemelerin ağırlıkları belli olacak.
köprünün de ağırlık merkezini görürsün.
spindle yukarıda aşağıda esneme oranları, veya köprünün solunda sağında iken ağırlık merkezi nere gidiyo bunları hepsini görebilirsin.
yerleşim nasıl olmalı yani anlayamadım . Resimli açıklayabilirmisiniz.
X eksenine yandan bakıldığında köprüyü ön ve arkalarını görmekteyiz..bunun için sıralama. Söyle olmalı...köprü.. x eksen rayları..x eksen arabaları...z eksen sabit tablası... Z eksen arabası..z eksen rayı..z eksen hareketli tablası..spindle...seklinde olması gerekli..
Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?