Herkese merhaba arkadaşlar.Alabileceğim resimdeki gibi hd motorları gördüm çoğu 3 fazlıydı dediğim gibi bu motorlardan drone motoru olurmu? olursa nasıl sürülmeli,araştırma yaptım kimisi esc ile sürülür demiş,bide sizlerin fikrini alayım dedim pek zamanım olmuyor ama zevk için uğraşacağım.
Alacağım motorlara baktım bana gayet hafif geldiler bozuk hd den sökülmede vardı sıfır paket içinde de ama fiyatları da ucuzdu.Hatta hafifletmek için kulaklar hariç kesilebilir.
3 faz entegreler var hatta bugün ağırlı verdim bu konuya, cd romların kartı üzerindeki ent kataloğundan yararlanarak çalıştıran vardı, ama en temizi hazırı esc yutubda sürüsüyle vidyosu var sesi jetten farksız .
Dönüş devirleri tatminkar ama kanat ve motor ağırlığı hesaplanırsa ufak çaplı bir uçuş yapar diye düşünüyorum. Yalnız nasıl kontrol edeceksin orası düşündürüyor?
hdd motorları yüksek verimli motorlardır bu yüzden kontrol edilebilirlerse muhakkak işe yararlar. Adamlar 2 tane hdd ile tenis topu fırlatma makinesi yapmışlar ve gayette başarılı olmuş. Uygun kanat çapıyla sizin fikrinizinde başarılı olacağı kanatindeyim.