Hdmi cikisli bir televizyonu baska bir diger hdmi cikisli bir televizyona baglarsak..

Katılım
29 Ağu 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Elektronik

Sent from my GT-N5100 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Soru nedir ben mi görmüyorum "bağlarsak...." ????
 
anlaşılır gibi değil neden bu ihtiyaç ?Diğer tv deki görüntüyü mü aktarmak istiyosun? Daha açık yazarsan yardımcı olmaya çalışacağım
 
Elektronik

Sent from my GT-N5100 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app

Hiçbir şey olmaz.HDMI yüksek çözünürlüklü görüntü ve sesin elde edilme standartıdır,ancak burada küçük bir ayrım var.Her iki HDMI noktası da sinyal alıcı ve değerlendirici konumundadır.İki adet alıcı HDMI nokta birbirine palalel bağlanırsa ne olur,hiçbir şey olamaz.Ama birisi verici çıkışlı olsaydı,örneğin dvd-player çıkışının HDMI çıkışı gibi ve bunun ucu tv'nin HDMI'ın girişinden irtibatlansa idi,işte o zaman dvd-player'da oynatılan dvd'nin görüntüsü,harici kaynak girişinden,HDMI özel olarak seçilmek suretiyle bu filmin tv'den izlenmesi de mümkün olurdu.Ama iki alıcı konumundaki HDMI standart bağlantısının birbirine bu şekildeki bağlantısında,her iki nokta da alıcı konumda olduğundan HDMI kanalından gelecek olan görüntü ve ses sinyalini boşu boşuna bekler durur.Kolay gelsin.
 
[h=2]"Hdmi cikisli bir televizyonu baska bir diger hdmi cikisli bir televizyona baglarsak..."[/h]
Bir kere HDMI çıkışlı TV olmaz, HDMI girişli olabilir ancak, konu başlığı hatalı..!

Evet hiç bir şey olmaz, Sayın @binbaşı nın dediği gibi...
Nasıl bir bilgisayarda klavye, fare girdi aygıtı, ekran, hoparlör, yazıcı çıktı aygıtı, CD/DVD sürücü, harddisk, USB portlar hem girdi hemde çıktı aygıtı olarak kullanılabiliyorsa TV'de de ekran ve hoparlör çıktı aygıtı, HDMI, RF/anten, USB soketi ise sadece giriş noktasıdır. Yani TV'nin boştaki diğer HDMI soket(ler)inde TV'nin o andaki ses/görüntü sinyalleri bulunmaz, HDMI soketine dışarıdan bir cihaz aracılığıyla üretilmiş ses/görüntü sinyalleri uygulanırsa TV'de ses/görüntü olarak karşımıza çıkar.

Bir cihazda (uydu cihazı, DVD çalar vs.) üretilmiş HDMI sinyali birden fazla TV'de görüntülemek için ek bir cihaza gereksinim olur. Buna HDMI SPLITTER denir. Bu cihazın bir HDMI girişi olup, birden fazla HDMI çıkış soketi (portu) kullanılarak port adedi kadar TV bağlanabilir. Alttaki resimde herhangi bir markanın 1XHDMI girişli, 3XHDMI çıkışlı bir HDMI SPLITTER örneği görülüyor.

hdmısplitter.jpg
Bir de HDMI ÇOKLAYICI (HDMI SWITCHER) vardır, Bu cihazı splitter ile karıştırmamak gerekir. Bunun görevi tek HDMI girişi olan bir TV'ye birden fazla cihaz (uydu/DVD/CD çalar, Android TV box vs.) bağlanabilmesi için geliştirilmiştir. Manuel (mekanik) olanların üzerindeki komitatör ile hangi cihazın sinyali TV'ye gönderilecekse o konuma getirilerek sinyal TV'ye gönderilir. Birde uzaktan kumandalı olanı da vardır. Aşağıdaki fotoda kumandalı ve 2XHDMI girişli, 1HDMI çıkışlı bir çoklayıcı görülmektedir, bu tiplerin 3X ve daha fazla girişli olanları da piyasada mevcuttur. Manuel çoklayıcı da bir cihazdan başka bir cihazın sinyalini TV'ye göndermek için çoklayıcının komitatörünü el ile çevirmek gerekiyor. Uzaktan kumandalı ile manuel çoklayıcıların çalışma prensipler tıpkı eski TV'lerde kanal değiştirmenin eskiden el ile yapılması, günümüz TV'lerde ise U.K aleti ile yapılması gibidir.
hdmi1.jpg<< U.K ÇOKLAYICI............... MANUEL ÇOKLAYICI >>> hdmisviç.jpg
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,686
Mesajlar
929,008
Kullanıcılar
452,387
Son üye
fevzican

Yeni konular

Geri
Üst