Bence bu söylediğiniz sadece markadan markaya değişebilecek bir tespit ; trafonun gövdesinin delinmesinin hermetik ya da genleşme tanklı olmasıyla hiç alakası olacağını sanmıyorum. Bu ancak kullanılan malzemenin kalitesine göre değişebilecek bir durum.
Hatta size spesifik bir durum örneği vereyim ; yeraltında madenlerde kullanılan transformatörler tamamen kuru tip yağdan bağımsız transformatörler ve bu transformatörlerin gövdesi de nötrdür . Zaten kablo giriş ve çıkışları başlıklıdır ; buşing diye bir olay yoktur ve ben bu cihazlar kadar ömrümde güvenli cihaz görmedim ; bütün koruma devreleri mükemmel çalışıyor. Kendim asla duymadım ve görmedim olmasına da asla izin vermem ama olsa olsa özel madenlerde olabilir ; yorgun ve terlemiş soğuktan donmuş madencilerin bu trafoların üstü sıcacık diye yatıp uyuduğunu duymuştum . Gerçi madenlerdeki patlamaların alayını
Elektrik kontağına keserler fatura olarak ama ben ocakta hiç transformatöre dokunup çarpılan madenci duymadım ; bu adamlar trafo dairesine nasıl giriyor demeyin ; ocakda her şey mümkündür ; orası bambaşka bir dünya