hermetik yağ ekleme

S7

Üye
Katılım
6 Nis 2007
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
46
2500 kva bir trafomuz var.3-4 litre dolaylarında yağ kaçırdı.Bu trafoya nasıl yağ ekleyebiliriz nelere dikkat etmemiz gerekir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
trafo eğer hermetik ise yağın fabrikada eklenmesi gerekir. trafonun üzerinde uyarıcı etiket vardır.
 
Arkadaşında dediği gibi hermetik trafoya sizin yağ eklemeniz uygun olmaz. Eklesek çalışmazmı dersen çalışır ama hermetik trafo mantığına ters bir iş yapmış olursunuz. Hermetik trafolarda içerisindeki yağ hazneleri vakumludur yani hava yoktur. Siz takviye ettiğiniz zaman yağ haznesi hava alacaktır. Bu da ilk aşamada olmasada ilerleyen zamanlarda trafonun tam yükte çalışmasında yağ haznesinin patlamasına sebeb olacaktır. Onun için sana tavsiyem servis çağırman servis yerinde yağ ilavesi yapabiliyor. Yaptıkları çalışmayı birkez gördükten sonra kullandıkları aparata dikkat et onun aynısını yaptırman kaydıyla bundan sonra sende yapabilirsin.
 
Slm

Arkadaşlar resimleri best trafoya gönderdim.Best kesin bir cevap veremedi.Trafoyu yollayın der durur.Çalışan sistemi durdurmak istemiyorum.Bu trafo neden yağ atmış olabilir.sistemi durdurmak zorundamıyım

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Garanti kapsamında olmasa bile,trafonun mutlaka fabrikasına gitmesinde yarar var.Garanti kapsamın-
da ise,fabrikanın,size acilen bir trafo göndermesi gerekir.Olay,hafife alınmaması gereken bir olaydır.
Bunun arkasından,daha ciddi durumlar meydana çıkabilir.Bence,acilen,trafonun değiştirilmesi için,ilgili-
lere baskı yapmanız ve durumla ilgili olarak,yetkililerinize rapor vermeniz ve firmaya ihtar çekmeniz gere-
kir.Aksi halde,olacaklardan sizi sorumlu tutarlar.
 
slm yağ kaçıran trafo; aşrı yüklemeden veya ısınmadan dolayı trafo oluşan genleşme nedeniylen eger kapak ile kazan arsındaki vidalarda gevşeme var ise bu bölgeden yağ kaçırır
 
hermetik tarfoya yağ koyma şekli farklıdır zaten hermetik prensibi yeni bi durum trafon garantilidir orda hallettir işini
ben başka bir sayfada bu hermetiklerin sorunlu olacagını sötlemiştim.
 
Merhaba arkadaşlar,

Buşingleri dikey olan hermetik bir trafoda yağ seviyesi buşingin içi yağ ile dolana kadarmıdır? Veya tersten sormak gerekirse, ben trofoya yağ doldurduğumda buşingler tam olarak yağ ile dolmazsa ne olur?
 
Eger dilerseniz yerinde rahatlıkla yağ takviyesi yapabilirim , fakat trafo yağı sıcakta terleme yapmıs olabilir , trafonun üzerindeki hermetik röleden yağ seviyesini görebilirsiniz , yağ cok tehlikeli sınıra kadar inmişse zaten ihbar ve acma verecektir , sunu birkez daha eklemek istiyorum hermetik trafoya yerinde yağ ilavesi yapılabilir defalarcada yaptım ama uzmanlık gerektiren bir konudur .
 
Hermetik tip trafoları araştırırken şunu gördüm, trafo kazanının üzerinde yağ doldurma vanası var, ancak bu vanaların seviyesi genelde trafo YG buşinglerinin tepe seviyesinin altında kalıyor. Buşinglerin içi de yağ ile dolu olması gerektiğine göre biz trafoya yağı buşinler de yağla dolacak şekilde nasıl dolduracağız? İnternetten hermetik tip trafolara yağ doldurma şekli ile ilgili pek detaylı doküman bulamadım, bilgi verirseniz sevinirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…