hes

Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
38
meraba ben hesde çalışıyorum. bizim burada soğutma suyu pompalarımız (2 adet 110kw) sistemdeki herhangi bir dalgalanmada hemen devre dışı kalıp ünitelerimizi tribe götürüyor.acaba bağlı olduğu soft starterler üzerinde minimum maksimum akım değerlerinde oynama yapmamız bu durumu kurtarır mı veya değerli meslek arkadaşlarımdan önerileri bekliyorum.
 
Mrb
Sistemdeki dalgalanma ne menem bir durum bilmiyorum ama normalde şalteri açtıran pompaların sofstarterle ayarlanması mümkün (akım sınırlaması ve gerilim ayarı ile) . Siz dalgalanmalardan oluşan sıkıntıyı giderseniz daha iyi olur bence. Harmonikse onu gidermeli yok değil gerilim problemi ise onu gidermeli. Gidermek paralı softstarteri ayarlayacağım derseniz akımı %400 -500 de sınırlayıp gerilimi ayarlarına dokunmayın önce , olmadı gerilim ayarlarınada el atmalı . Bu işlemi dalgalanma anına denk getirmeden yapıp çalıştırırsanız dalgalanmayı bekleyip görmelisiniz durumu. Hata şöyle ise; gerilim düşüyorda akım normalde %600 seviyesinin üzerine çıkıpta şalteri açtırıyorsa bu işlemler işe yarayabilir. Bunlar tahminlerimdir ; bizdede 110kW lıkpompalar var yüke direk bindiğinden aşırı akımdan tmş açıyordu yukarıdakine benzer bir işlem yapınca durum düzelmişti. Sizde de gerilim düşüp aynı hatayı oluşturuyorsa çözüm olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…