Bu sisteme basınç sensörü ilave edilirse amacı gereği tesisatta belirlenen basınç aralığında şalteri açacaktır. Bu durumda tesisatta sürekli belli basınçta su olacağından bu defa yağmurlamaya giden boruda selenoid vana koymak gerekecektir. Depo ve sulanacak alanın konumlarını bilemiyorum. Depo farklı bir şekilde doluyorsa hidrofora gerek yok. Deponun içine atılacak bir adet dalgıç pompa ile flatorün belli bir seviye üzerinde olduğu her gün, zaman rölesi ile sistem belli süre çalıştırılabilir. Burada zaman rölesi diyelim dün sabah saatlerinde suladı, bugün sabah yeterli su yok ve sulama gerçekleşmedi. Gün içinde öğle veya akşam hangi saat ise su yeterli olduğunda sulama yapılacak şekilde bir sistem tasarımı yapılmalıdır. Bu durumda da bir sonraki gün için en son sulama dikkate alınarak 24 saat sonrasında sistem tetiklenmelidir.
Yerine göre küçük bahçelerde kullanılan
böyle bir zamanlayıcı (
ya da bu gibi) da iş görebilir. Fakat yukarıda dediğim gibi açma zamanında su yoksa ilave çözümler düşünülmelidir. Bağlantıları tespit etmeden önce sistemin tarifini, alternatif çözümleri öngörmek gerekiyor. Seneye nasip olursa kendim de küçük bahçem için otomatik ve manuel kontrollü bir damlama sistemi kurmayı düşünüyorum. Manuel kısmını şöyle düşündüm, yağmur yağdığında uzaktan sistemi durdurabilmeliyim (belki bir yağmur sensörü ya da toprak nem sensörü ilavesi de yapılabilir) ya da program harici sistemi manuel belli bir süre devreye alabilmeliyim. ESP8266 (ESP-01) tabanlı bir modül ilavesi ile yapabileceğimi düşünüyorum.