Arkadaslar gecenlerde kurdugumuz bir hidrofor, sistemden hic su cekilmedigi ( veya cok az bir miktar cekildigi ) halde surekli devreye giriyor.
Pompa 5.5 kW , 30 tonluk su tankindan kendiliginden alip 200 kisilik kampi besliyor. Kamp henuz kullanima acilmadi. 500 litrelik genlesme tanki var.Basinc ayari 3.5-5 bar arasinda. Devrede sadece bir musluk varken bile Hidrofor cok sık aralıkla devreye giriyor. Ben 500 litrelik basinc tankindan supheleniyorum.Devreye alinirken ben yoktum.Benim merak ettigim:
Hidrofor genlesme tanki ilk devreye alinirken neler yapilmali?
Tankin ustunde sibopa benzer bir nokta var, acaba oraya basinc olcer koymak icin mi?
Basinc tankimin basincini nasil olcebilirim, saglamlik kontrolunu nasil yapabilirim. Tesekkur ve saygilarimla
Syn. HİÇBİRŞEY ustam bende kendi fikrimi aksetmek istiyorum...kanaat'im ce 500 lt genleşme tankınız yeni olduğundan hava basıncı yüksek,imalatçı firmanın standart olarak bıraktığı hava genelde 4.5 veya 5.5 bar arasıdır.Mevcut hidroforunuz 3.5/5.5 arası çalışıyor ise genleşmenin havası 3 bar olmalı yani alt limitten 0.5 bar eksik olmalı, fakat bana soracak olursanız hava ayarını 3 bara düşüreceğinize, anahtarın alt limit ayarını 0.5 bar yükseltin 4 bara çıkarın üst limiti de 6 ya ayarlayın 4/6 çalışsın sebebine gelince 500 lt genleşme işin 3 barlık hava içindeki mebranın idealden fazla şişmesine sebep olur ve sıkıntıya sokar.hava ayarını kontrol edebilmek için mutlaka hidroforun kapalı olması gerekir 10 dk'lık beklemeden sonra, hava kontrölü yapılmalı aksi taktirde yanıltır, en ideali ise içindeki suyu tahliye etmek tabii bunun için sökmeniz gerekebilir...sonuç olarak genleşme hava ayarı 3.5 bar, anahtar ayarı ise 4/6 kolay gelsin ustam
kimse motordakı çekvalf ın kaçirdığını yazmamış dıkkatınızı çekerım
çekvalfin kaçırıyorda olabilirArkadaslar gecenlerde kurdugumuz bir hidrofor, sistemden hic su cekilmedigi ( veya cok az bir miktar cekildigi ) halde surekli devreye giriyor.
Pompa 5.5 kW , 30 tonluk su tankindan kendiliginden alip 200 kisilik kampi besliyor. Kamp henuz kullanima acilmadi. 500 litrelik genlesme tanki var.Basinc ayari 3.5-5 bar arasinda. Devrede sadece bir musluk varken bile Hidrofor cok sık aralıkla devreye giriyor. Ben 500 litrelik basinc tankindan supheleniyorum.Devreye alinirken ben yoktum.Benim merak ettigim:
Tankin ustunde sibopa benzer bir nokta var, acaba oraya basinc olcer koymak icin mi?
Basinc tankimin basincini nasil olcebilirim, saglamlik kontrolunu nasil yapabilirim. Tesekkur ve saygilarimla
çekvalfin kaçırıyor da olabilirArkadaslar gecenlerde kurdugumuz bir hidrofor, sistemden hic su cekilmedigi ( veya cok az bir miktar cekildigi ) halde surekli devreye giriyor.
biraz ayrıntılı sorarsan yardımcı olmaya çalışırız.slmsitelerdeki hidrofor motor sisteminden bahsedermısınız depoda su bittiginde ne yapılmalı mesela ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?