High frequency active auroral research program haarp teknolojis & deprem ilişkisi

Katılım
6 Haz 2017
Mesajlar
113
Puanları
1
Yaş
27
10 ilimizde gerçekleşen depremlerden dolayı bütün TÜRK milletinin başı saģ olsun ALLAH birdaha yaşatmasın
Konu başlığindanda beliettiğim gibi high frequency active auroral research program (HAARP) Konusunda merak ettiğim ve siz degerli ustalarım bu konu hakkinda dusuncelerinizi almak isterim 1. bu teknoloji ile kirilmaya yakin olan fay hatlari kirilabilirmi
2. Iyonesfer tabakasinda on goruldugu gibi isinma olusturabilirmi
3. Yaydiği elektro manyetik alanlar gsm wifi ve rf sinyallerini bu cihaz engelleyebilirmi
4. Son yillarda iha ve siha gibi uzaktan kontrol edilebilen uçaklarda gemilerde gönderilen kontrol sinyallerini kesebilirmi
5. Haarp teknolojisi mikro dalga firinlarin içindede bulunabilen magnetronlr gibi etki yaratabilirmi
 
varsayalım tesla amca, bu haarp yada deprem silahını bulmuş olsun(hayat hikayesini okumanızı tavsiye ederim). bu adam o kadar salak değil. ve bu silahı teknolojini fbı bulsun. hadi buldular diyelim bu abd neden bunu en büyük rakibi çinde kullanmıyor? yada rusya üzerinde. niye üçüncü dünya ülkelerinden, ülkemiz üzerine? daha soruları, ,ülkeleri sıralarım. bir düşün istersen.
 
Dün böyle bir program vardı.
şimdi bu sıfat kullandıklarıma inanan varsa benden hemen vazgeçsin. her türlü komplo teorisini tartışırım. ama bu embesillerin hiç bir sözüne inanmam. her efsanenin hikayenin biraz gerçekliği vardır. ağzından ateş püsküren ejderhaya inanırım, bunların yalanlarına inanmam
 
Mer


 
Elektromanyetik dalga ile titreşim oluşturmak
Buradan sonra zaten izlemedim. Elektriğime yazık.
Elektromanyetik dalgalarla titreşim oluşturulamaz. Titreşim oluşturulabilmesi için SES dalgaları yani bildiğimiz hoparlör gereklidir.
Bu gün cep telefonu kullanan bir insan, 100km yükseklikteki veya uzaklıktaki 1 MİLYON watt lık bir vericiden bile daha fazla elektromanyetik dalgaya maruz kalır.
Yani 100km uzaktaki 1 milyon wattlık bir elektromanyetik dalga aynı frekansta olsa bile bir cep telefonunun bir kaç km uzaklıktaki baz istasyonuna ulaşmasını engelleyemez.

Test edebilirsiniz.
Örneğin kuvvetli bir FM verici istasyonu öğrenin. Bu vericinin gücü 1000W civarı olsun.
Vericiden 100km uzaklaşın ve radyo ile o istasyonu duymaya çalışın. (Zor duyabilirsiniz)
Eğer çok zor da olsa bu istasyon 100km uzaktan alıcınız ile alınabiliyorsa, alıcınızın 10m yakınından sadece 1mW lık küçük bir deneysel FM verici ile aynı frekansta yayın yapın. (1mW 1W ın 1000 de biridir)
100km uzaklıktaki istasyon radyonuzdan 1db ölçek ile duyulabiliyorsa, 1mW lık küçük vericiniz ile 10m den 9db skala ölçüsünde alıcınızdan duyulacaktır.

Konuları tartışırken elektromanyetik dalgalarla, havadan titreşim yayan aygıtları iyi araştırmalısınız.
2. Iyonesfer tabakasinda on goruldugu gibi isinma olusturabilirmi
İyonosfer tabakasını güneş bile ısıtamıyor ki
Güneşin dünyaya doğru göndermiş olduğu tüm enerjiyi hesaplayabilecek varsa o kişi ile görüşmek isterim.
 
Elektro mıktanıs dediğimiz şeyde elektromanyetik alan üreten bir cihaz değil mi? O hoparlörün diyaframını titreştirerek ses dalgası oluşturan şeyde titreşen elektromanyetik alan değil mi?
 
Elektro mıktanıs dediğimiz şeyde elektromanyetik alan üreten bir cihaz değil mi? O hoparlörün diyaframını titreştirerek ses dalgası oluşturan şeyde titreşen elektromanyetik alan değil mi?
Değildir.
Mıknatıslanma MANYETİK ALAN ile ilişkilidir.
Elektromanyetik alan çok daha farklıdır.
Bir mıknatısın gücünü ölçerken kilogram gibi KUVVET ile ilgili birimler kullanabilirsiniz. Ama elektromanyetik alanı ölçerken kuvvet değil farklı ölçümler söz konusudur.
Hoparlörlerde elektromanyetik alan titreşmez. İki manyetik gücün birbirlerine etkileri (KUVVET, İTME ve ÇEKME) vasıtasıyla hoparlörün MEBRAN'ı titreştirilir. Titreşen membran havayı titreştirir. Havadaki titreşimler insan kulağındaki zarı titreştirir. İnsan kulağının duyabildiği frekans aralığına ses denilir.
Bir ses sistemi ile bir bardağı veya camı kırabilirsiniz. Bunun için bardağın veya camın rezonans frekansını bilmeniz yeterlidir.
Ancak önemli bir kandırmaca vardır.
Bu gibi haberlerde yer alan uydurma haberler bazı teknikleri birbirleri ile bağdaştırarak reyting artırma amacı gütmektedirler. Gerçek bilim değildir.
Gerçek bilim ise yukarda vermiş olduğum bardak veya cam kırma için ses sistemi kullanılmasının altında yatan gerçeklerdir.
Bir camın 10kHz te rezonansa geldiğini düşünelim. Ses sisteminde 10kHz frekansları yeterince güçlendirirsek (Bahsedilen ses şiddeti 130-140db den yüksektir) cam rezonansa gelerek titrer ve aşırı titreştirilirse kırılır.
Buradaki bilimsel gerçeklik 140dbA ses şiddetine ulaşabilmek için kullanılacak ampli gücüdür. Tabi ki bu büyüklükteki ses şiddetini verebilecek hoparlör de gerekmektedir.
Kabaca hesaplama ile bir camı 1 metre bile uzaktan ses ile kırabilmek için binlerce wattlık ampli ve hoparlör gerekmektedir.
Mesafe arttıkça gereken güç katsayısı da katlanarak artacaktır.
Ama aynı camı mekanik olarak kırabilmek için çok daha küçük güçler yeterlidir.
Küçük bir çekiç darbesi. Veya böyle bir darbe yaratabilmek için 10-20W gücünde bir selenoid fazlasıya yeterlidir.
 
Zahmet olmazsa manyetik alan ile elektromanyetik alanın farklarını açıklayıp beni aydınlatsanız.
O bardağı kırmak için devasa hoparlörlere gerek yok. İnsan sesi ile de rezonansa girip kırılabiliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…