Hiltiye Dimmer takınca değişik ses geliyor

SkySea53

Üye
Katılım
14 Mar 2021
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
23
Selamlar,

Elimde Bosch marka büyük bir hilti var. Hilti uzun zamandır çalışmıyordu, ben de tamir etmeye karar verdim. Prizden gelen 220V, hiltinin butonuna bağlı; butondan hız kontrol kartına gidiyor. Ancak hız kontrol kartı yanmış ve hiltiyi çalıştırmıyor. Butondan çıkan kabloyu direkt motorun kablosuna bağlayınca hilti sorunsuz çalışıyor, fakat tam güçte çalışıyor.

Elimde 2000W, AC 220V dimmer vardı; onu taktım. Potansiyometre 0'dayken butona bastığımda motordan değişik bir ses geliyor, sanki zorlanıyormuş gibi. gelen 220v u direk dimmere taktım butonsuz şekilde yine aynı ses geldi dimmerde bir problem var gibi ne yapabilirim? başka kullanabileceğim buna uygun dimmer varmı?
 
Muhtemelen taktığınız dimmerin gücü yetmiyor olabilir. Pwm sinyalinden olabilir? Ya da torktan dolayı mevcut üzerindeki dimmer sadece akımı sınırlıyordur.
 
Minimum da değil de orta seviyede denediniz mi? Orta ve maksimum seviyede normal ise dimmerin minimum da olması nedeniyle sıkıntı oluyordur.

İlk hareketi atıyorum %20 den başlaması gerekiyor. Dimmer çok kısınca motor hareket edemiyor inliyor olabilir.
 
evet denedim tetiğe ilk basışta sanki yine ufak bir inleme sesi geliyor sonra zaten hiltinin sesinden birşey duyulmuyor. dimmeri 0 a alıp tetiğe bastığımda inleme sesi geliyor ama hiltinin motor kısmına baktığımda dişli çok az dönüyor ama ucunu döndüremiyor uç kısmını döndüremediği için böyle ses çıkıyor olabilirmi?
 
Aynı dimmeri bir havalandırma motoru için kullanıyorum, pervanesi biraz enteresandır. %40-50 den aşağı ayarladığımda dimmer i motpr dönmüyor ve ıslık inilti zorlanma sesleri geliyor. Aynı dimmeri bosch avuç içi taşlamada da kullanıyorum. %40-50 den aşağısı iş görmüyor bilginiz olsun. Muhtemel o tetik sistemi de %40-50 gibi bir başlangıçla motora yol veriyordu.

Kolay gelsin.
 
Hilti Elektrik motoru nasıl bir motor emin değilim. Muhtemelen fırçası üniversal olması lazım. Yoksa devir kontrolü çok zor olurdu.

Motorun ilk kalkınma anındaki davranışı dimmerin malum çalışma mantığı sinüs sinyalini kırpma şeklinde olduğu için tetiğe ilk basıldığında motoru hareket ettirmeye yetmiyordur.

Bu nedenle en az %20 gibi bir değerle kalkış yapması daha sağlıklı olur. Sıfırdan değil.

Orjinal tetiklerde belki böyle bir düzenek vardır incelemek lazım.

Benimde elimde bir bosch darbeli kırıcı delici matkap var sds model. Bunun tetiği ilk kalkışta düşük güçte kalkıyor tetiği az daha ittirince maksimum çalışıyor ara değerde çalışmıyor. Bende tetiği değiştirmek istiyorum. Yenisini alırsam eskisinin içini açıp bakacağım. Geçen içini açmak için uğraştım ama başaramadım. Kırmadan açmak mümkün olmayabilir.. o yüzden yenisini alıp öyle ameliyata alacağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…