Burada iki ihtimal var. Ya cihaz, şebekeye senkron olan 50 Hz kare dalga sinyali bekliyor, Yada, HPWRON sinyalinin başka bir görevi var. Benim varsayımım, bunun güç kaynağına gelen bir komut olduğu. Yani sistem, güç kaynağına "host power on yap" diyor. Ama belki de bu doğru değil. Belki güç kaynağı sisteme haber veriyor, güç kaynağı çıkışı hazır ve stabil diye.
50 Hz karedalgayı beklediğini sanmıyorum. O sinyalin muhtemelen amacı, şebekeden gelen gürültülerin spektrumda 50 Hz bölgesinde bir tepe yaratmasını engellemek. Yani cihaz, kendi içindeki 50 Hz gürültüden kaynaklanan enerjiyi, ekranda göstermek istemiyor, çünkü ölçülen birşey değil, kazara olan birşey.
Tekrar cihazın kendi SMPS güç kaynağının içini açtım ve HPWRON sinyalini baskı devre üzerinde takip ettim. Bir transistöre gidiyor, 2N4401. Datasheet'e bakınca, HPWRON sinyalinin, o transistörün kollektörüne gittiği görülüyor, demekki o sinyal bir çıkış.
Hemen oraya bir krokodil bağladım ve şaseye çektim. Hem 15V ları, hem de 5V, 12V u açtım. Sonra da HPWRON'u 5V a çektim. Ve sonunda cihaz açıldı!
İnanılacak gibi değil, tarih ve saat bilgisi doğru! 41 senelik pil hala çalışıyor demek
Ama ekranda çıkan spektrum pek mantıklı durmuyor, ona detaylı bakmak lazım.