Birçok Şey yapılamadığından değil maliyetten dolayı yapılmıyor usta.almanlar 2 dünya savaşı zamanında metro kullanıyormuş.ben İstanbul'da yaşıyorum metroyu 2012 de gördüm.adamlar avrupada evinde 50 gigabitt internet alabilen yerler var Türkiye'de enfazla 10gigabit alabiliyorsun oda imkansız gibi.benim evde enfazla 50mbit kullanabiliyorum.simdi yapilamiyormu yoksa yapilamiyormu.sorunlar genelde maddiyattan kaynaklli.ben hiç zannetmiyorum ki şuanda bir devlet binasında Windows7 den düşük sistem kullanılsın maliye için söylüyorum.otomasyon cihazlarında sadece destek olmadığı için yeni sisteme gecemiyorlar.cunku yeni sistem kurulum maliyeti çok yüksek. Kurulum süresinde de işler duracak olduğundan extra bir maliyet çıkıyor.yoksa ben yenisinin üretilmediğine inanmiyorum.bugün o eski makinalarla günümüzdeki hicbirsey yapalamaz.dx4 CPU ile bir internete girde video izle.o sistemler bugün calissada sanki taşdevrin den günümüze isinlanmis bir insan gibi.sadece nefes alır şehir hayatında bu adam ne yapabilir ki yaşıyor olmasinin bir anlamı yok