iş aramaya başlayacağım

rioo

Üye
merhabalar ben Elektrik Elektronik mühendisiyim yurtdışında bir şantiyede 4 aydır saha mühendisi olarak çalışmaktayım ama 20 gün sonra işten ayrılmayı düşünüyorum.yurtdışında iş bulma olasılığım nasıl? başka tecrübem yok.kariyer.netten yenibiriş.com dan başvuruyorum hiç dönmüyor firmalar.

evet şantiyedeyim 4 aydır yurtdışında

Çalışma hayatında biraz Rambo olmak gerekiyor. 4 ayda işten ayrıldığını kimseye söyleme yoksa hiçkimse işe almak istemez.
On yıl sonra o internetteki iş başvuruları sana dönecek ancak sen onları istemiceksin.

ustam ön yargıyla yaklaşıp yanlış düşündüğüne inanıyorum burdaki şartları bilmiyorsunuz.hayırlsıı olsun hakkımızda

ustam ön yargıyla yaklaşıp yanlış düşündüğüne inanıyorum burdaki şartları bilmiyorsunuz.hayırlsıı olsun hakkımızda

Ön yargılı davranmak istemiyorum, sahada çalışmak zor bilirim ve birçok kişide aynı dertte.
Şunu söylemek istiyorum çalışma ortamlarına daha dayanıklı olan kişiler sizden daha başarılı olacak.
Başarı için nekadar sağlık ve huzuru feda etmek gerekir o da size kalmış.

ustam ben öyle zor şartlara dayandım ki görsen inanmazsın.insanların tavırları mı desem proje düzensizliği mi desem mühendisi adam yerine koymama mı desem. ama ben inanmıyorum inş. iş bulacam

ustam ben öyle zor şartlara dayandım ki görsen inanmazsın.insanların tavırları mı desem proje düzensizliği mi desem mühendisi adam yerine koymama mı desem. ama ben inanmıyorum inş. iş bulacam

O zaman doğru yerdesiniz maalesef durum bir çok yerde böyle.

Arkadaşım forumda bir çok yerde şantiye şartların ne kadar zor olduğu belirtiliyor zaten. 4 ay bence uzun bir süre. O sektörden bir cacık olmaz. Şantiyelerde gençliğini harcama, hepsi birbirinin bir benzeri. Maaşını düzgün veren firma en iyi firma kabul edildiği, sosyal hakkın ne olduğunu kimse bilmediği, üniversite mezunu hemde mühendis olmuş kişinin ilkokul mezunu bile olduğu meçhul insanlarla aynı şartlarda çalışma yapıldığı, insani çalışma sürelerin çok üstünde çalışıldığı, 2-3 sene sonra tekrar iş arandığı, düzenli ve güvenilir bir hayatın çok uzak olduğu bir sektörde zaman kaybetme. İnan başka alanlarda çok daha rahat çalışma şekilleri var. Bakış açını geniş tut.

1 yıl kadar durup tecrübe kazanmam lazım her yönden bu da şantiyede olur ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…