işsizlik

manyeto

Üye
Katılım
14 Nis 2009
Mesajlar
353
Puanları
6
Yaş
43
Konum
Usa
merhaba

forumu sürekli takip eden tartışmaları izleyen elinden geldiği kadarıyla yanıtlar veren sıradan bir elektrikçiyim.şimdiye kadar iş konusunda pek sıkıntı yaşamıyorduk ama son altı aydır işler bıçak gibi kesildi.

bu sadece benim gibi serbest çalışanlarda değil
kurumlarda bile kendini net gösterdi.

bu durumdan dolayı biz serbest çalışan elektrikçiler acayip pis etkilendik
internet,elektrik,su doğal gaz faturalarını ödeyemez hale geldik.
harbiden ekonomik kriz var galiba

eğer esnaf katılımcılarımız varsa lütfen kriz olduğunu söylesin
yoksa bu yazıyı buraya neden yazayım dimi.

bir ekonomik tıkanıklık varmı yokmu?
 
Sn Manyet0 elbette bir tıkanıklık sıkıntı var taahhüt işleriyle uğraşan meslektaşlarımız önceleri malzemelerini belli kalemlerde alımlarını yapıp gelelebilecek artışlardan zarar görmemek için alım satımlarda piyasada hareketlilik sağlanıyordu.Şu anki sıkıntı, sıkıntı ortamında işini teslim eden piyasanın darlığından alacağını tahsil edemeyen esnaf arkadaşlarımız mağdur durumda.Bu tıkanıklığı en az bir seviyede atlatma adına .
 
Teğet geçtiğini söylüyorlar ! inanmıyormusunuz ?Kriz,parası olmayana.Parası olanların keyfi
gıcır.Bu günleri de arayacağımıza hiç şüphem yok.Toplum olarak, haketmediğimiz zenginliği
yaşamaya çalıştık.Satacak şey kalmayınca,esas o zaman ne olacağını düşünsek iyi olur.
Daha fazlası,politikaya girer.Esnaf yönünden konuya girersek,tıkanıklık değil,felçten bahse-
debiliriz.Allah,herkesin yardımcısı olsun.
 

anlamadığım bundan berbat zamanları yaşamıştık.yinede böylesine etkili olmamıştı
sorun sorunun yerel değil global olmasımıdır? baksanıza dünya devi şirketler battı.
bunun sonuçları bize yenimi yansıyor acaba.

Ayrıca keşke devlet memuru olsaydım.hiç bir şeyi dert etmez günlük yaşamımı
sürdürürdüm.haklarımın güvence altında olduğunun bilinciyle
 
Arkadaslar kriz fakır fukaraya.Zengınler paralarına para katmaya devam edıyor.Bazı ısyerlerınde işçi sayılarını azaltıyorlar ama uretım aynı sevıyede !!! Bursadakı araba fabrıkaları ıscı cıkardılar krız!! nedenı ıle ama aradan 2-3 ay gecmedene pazar gunlerı mesai yapıyor.Anlaması cok zor bu krizi.
 
Bankalar sistemi çökertiyor iktidarda yaptırım gücünü kullanmıyor. 2 trilyonluk arsamı ipotek göstereyim 500.000tl kredi verin diyorum olmaz diyorlar.Talep edilen kredinin %35'ini devlet garanti ediyor devlet bankalarına,sıkıntıya girene kadar zaten %30'unu geri ödemiş oluyoruz kalan kısmı nerdeyse kredinin faizi zaten bankanın hiç bir zararı olmamasına rağmen kredi vermeyişi ve iktidarın buna göz yumması anlaşılmaz. Eleman alayım diye ilan veriyorum 1 kişi alacağım 60 kişi başvuruyor. Gidişat kötü en tepedeki adamdan en aşağıdaki çalışana kadar hiç kimsede huzur yok,sinir sistemi bozulmuş insanların sağolsun medyada tuz biber ekiyor bu duruma.Sonumuzu Allah hayır etsin...
 
Krizi bizlerde fişeklemiyor muyuz ? "Aman kriz var bu işi kaçırmayayım" diye diye her işe atlıyoruz. Hem de çok komik paralara...
Bizlerin bize yaptığını kimse yapamaz...
Bu mesleği öyle ucuzlattık ki...
Bizler dert sahibi olurken müşteriler mal sahibi oluyor...

Bir dairenin yanar vaziyet elektrik tesisatı için 400TL fiyat verebilmek için hangi ruhsal durumda olmak gerek ???
İşinin ehli bir ustaya sabah 8 akşam 8 ve kazma kürek dahil çalışma karşılığında 40TL yevmiye önermek için hangi ruhsal durumda olmak gerek ??? (sabah 8 akşam 5 amele yevmiyesi 60TL)

KRİZİ BİZ YARATIYORUZ.... Sonra da hepberaber ağlıyoruz...
 
bu sanal krızler oldugu surece guzelım ulkem teknolojiyi 50 yıl geriden takip etmek zorunda kalıyo.birlik butunluk zamanı kım olursak olalım o bu bır adım ılerı nasıl atarım dıye hep beraber dusunelım
 
Kriz,insanların işini yaptırıp,karşısındakine vermesi gereken parayı vermemesi için bulunabileceği harikulade bir bahanedir.Özellikle bizim piyasamızda önüne gelen elektrikten-projeden-trafodan-enh'dan anladığı için en çok da bizim sektörümüzü vurmaktadır.Günümüzdede işveren firmadaki bir yetkili müdür,iş yaptıracağı firmaları seçerken hangisinden daha çok avanta ve yalakalık görebileceğini seçtiğinden bilgi ve tecrübe çok daha geri planda kalmaktadır.

Üyesinin haklarını korumak temel amacı olan bazı odalar-kuruluşlar da asli görevlerini yapmak yerine siyasetle veya boş işlerle uğraştığından da bu gibi olayların meydana gelmesi tetiklenmektedir.Düzeltilmesi gereken o kadar kurum-yapı var ki sanırım zor geldiğinden dere nereye götürürse misali hepimiz sürüklenmekteyiz.Boğulmayanlar şanslı.Saygılar.
 
Birileri bizlere giometride ki teyet le, krizdeki teyeti açıklayabilirmi acaba?

40 sene önce giometri dersinde bir daireye tek noktada temas eden doğruya teyet derlerdi .O zaman kriz doğru ise bizlerde daire. Etkilenenler de doğrulara dokunanlar, o zaman (bana dokunmayan yılan çok yaşasın) mantıgın daki kapital kontak kapattı, işçide kapital zırhı olmadıgından doğruların üzerine üzerine gitmek zorunda kaldı.

En ağır hasar temas noktalarında oldu .

(güneşin en dik oldugu anda evinde olan ın başına güneş geçmez ).
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…