ICL 7107 VE LM35 TERMOMETRE

İki devrede de LM35 in orta ucu gnd ye bağlı başka türlü olmaz. Tam anlamadım.
 
hocam resimlere bi daha bakarsanız birinde -5V diğerinde +5V bağlı
 
gnd ucu değil bu arada analog çıkışı
 
Arada 100 K ohm direnç var. Oradan voltaj geçmez. Yani yüksek akım akmaz. analog çıkış ucu zaten LM35 in giriş yada besleme ucu değil. Stabil çalışsın diye bağlanmış sanırım.
 
doğrudur. ama şu an sadece entegre kaldı. bir de bi arkadaş birine danışmış boardda sıkıntılı bi devre demişler plakette tıkır tıkır çalışır board'da malzemeler oynadıkca saçma değerler görür falan demişler hocam doğruluk payı nedir?
 
Doğrudur eğer boardınızda temassızlık varsa gerekli referans gerilimleri yada ölçüm değerleri doğru ulaşmaz ve ölçüm gerçekleştiremezsiniz. Devre çalışan bir devredir.
 
evet başka bi hocam da incelediğinde devre referans almıyo demişti ancak ben bunun baskısını hazırlıyorum şu an ve elimde farklı iki devre var. fark eder mi acaba?
 
linkini verdiğim devreyi yapın olmazmı
 
hocam 4 displayli olması lazım. sizin devrenizde 3 display var 4e cıkarırım ancak her devreyi denedim hepsinde aynı hata oldu
 
Siz devreyi hangi programla çiziyorsunuz?

Son halini eklerseniz kontrol edeyim isterim yada en azından ekran alıntısını ekleyin bakayım. Linkini paylaştığım devreye 4. display eklenebilir belki biraz uğraştırır sizin yukarıda paylaştığınız devre üzerinden de gidilebilir nihayetinde ikiside benzer aynı devreler.

Sakin bir ortamda ikisi arasındafark varmı incelemem faydalı olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,404
Mesajlar
926,286
Kullanıcılar
451,932
Son üye
senbetul

Yeni konular

Geri
Üst