IEC 81346:2 2019 standartı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Halil_A
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Halil_A

Üye
IEC 81346:2 2019 standartında 3 harfli bir kodlama mevcut (QAA,FCC gibi) bir endüstriyel otomaston projesinde 3 hafli kodlama kullanmak istiyorum. Aynı projede PLC ye KEB kodunu verdim. faz sırası rölesine K diye bilir miyim(çünkü sadece bilgi aldım plc ye sıra düzgün yada değil gibi bir bilgi verdim. Faz sırasını kontrol edip bana bir sinyal verdiği için ise K sınıfında olduğunu düşünüyorum). Bunun ile ilgili bir kısıtlama var mıdır? Standartı incelediğimde bir ürüne 3 harfli kod bir ürüne tek yada 2 harfli kod veremezsin gibi bir şey görmedim. (daha önce elektrik genele yazmıştım ama sanırım buraya yazmam gerekiyor)

Merhaba,
Güzel bir soru, benzer bir soru benim de kafama takılmıştı. Standart metninde bir kısıtlama yok bildiğim kadarıyla. Ben benzer şekilde "=" için kullanılacak harflerin adetiyle ilgili kural var mı diye bakmıştım.
EPLAN kurulumuyla birlikte gelen güncel projede özellikle bu konuyu işler gibi "=" adları farklı farklı. Tek harfte var 3 harfte, sonunda numara olan da var. Örnek olarak "=" ler görseldeki gibi eplan'ın demo projesinde. Cihaz adlandırmasında da bu metodun geçerli olacağına inanıyorum.

Ensar Bey, çok açıklayıcı bir cevap oldu teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…