IGBT Modül ile İndüksiyon

650 kW 1 tonluk 4 tane ocagim var. Demir döküm işi yapıyoruz . Pano fotosu filan lazımsa atabilirim. Soğutma işini nasıl yapacaksınız o çok önemli çünkü . Arada bir bizim igbt ler patlar

Makale tadında çok güzel tane tane yazılmış . Teşekkürler bilgiler için

650 kW 1 tonluk 4 tane ocagim var. Demir döküm işi yapıyoruz . Pano fotosu filan lazımsa atabilirim. Soğutma işini nasıl yapacaksınız o çok önemli çünkü . Arada bir bizim igbt ler patlar
Ocaklariniz hangi frekanslarda calisiyor?

Evet geçenlerde gördüm, iş kazası geçirmişsiniz kamera görüntüleri vardı. Eskilerden. Fakat bana 10Kw 15Kw kadar güçte olsa yeterli. 380V ile çalıştırmak istiyorum. 220 Çok daha avantajlı ama fazla akım çekeceği için pek sağlıklı olacağını sanmıyorum. Ben boru ısıtacağım. Boru içerisinden sıvı geçirmek benim amacım. Sizlere birkaç fotoğraf ekleyeyim. Bunlar yapılmış birkaç örnek fotoğraflar.

Ekli dosyalar

• 8e13184d-b03b-4c3d-9279-a7d2c9ba8b9c.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 30
  • 5e2722b8da6eefe5b09a8e95e3814fc6.jpg
    313.6 KB · Görüntüleme: 28
  • 51484f7dc05fc23d3eb27e7d32f8937e.jpg
    383.1 KB · Görüntüleme: 29
Isin zor. Orda kullanilan kapi tokmagi tipindeki kondansator var mi elinde?
Sivi akan boruyu rezistans ile isitsan olmuyor mu?

sol baştaki tesisat elimde mevcut. 380 ile çalışıyor. Kapı tokmağı gibi olanlar 220V ile. Resitansa gelince resitans ve indüksiyon verimleri karşılaşınca arada bayağı bir fark var.

Resitansa gelince resitans ve indüksiyon verimleri karşılaşınca arada bayağı bir fark var.

Bu cok ilginc. Test yapildiginda rezistansa gomlek giydirildi mi?

Ya da rezistans bir borunun icine hapsedilse, Bu boru da isitilacak sivinin aktigi borunun icine yerlestirilse.

Ne sivisi bu? Duzenek ne is yapiyor sonucta?

Sıvı yağ da olabilir , Suda olabilir. ikisini de ısıtacak. Resitans verim ölçümleri %70 lerde Fakat indüksiyon %99 larda olduğu mühendisler tarafından söyleniyor.

Bilemiyorum bunları ne kadar iş görüyor fikrim yok. Yalnız yağı geçirmek mantıklı değil. Doğrusu suyu ısıtıp esanjor kullanmak düşüncesindeyim . Gelişmeleri paylaşırsanız çok sevinirim . Ufkumuz genişlesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…