basınç anahtarı , 3 kuruş değilse, 5 kuruş bir şeydir.Switch kısmını söküp, otomasyon malzemesi satan yerden alabilirsiniz.Normalde açık kontak oluyordu sanırım.Alırken kontak yapısına dikkat edin, NO mu NC mi diye.
Kademenin basınç anahtarı ile alakası olmaz.Fakat ihlas şofbende 3. kademe diye bir kademe de yoktur.1. kademe var , 2. kademe var. 3. kademe dediğimiz, 1 ile 2 nin aynı anda çalışmasıdır. 1 sağlamsa , 2 sağlamsa , 3 çalışmıyorsa, kademe anahtarını kontrol edin.Basınç anahtarı köprülü iken( sanırım 2 tane ondan, ikisi de mi köprü? ) birisi yanlışlıkla ya da el alışkanlığı ile suyu açmadan şalteri açarsa . rezistans yanar.Gövde yanabilir.Yangın ya da çarpılma tehlikesi olabilir.Bence köprülemekle iyi yapmamışsınız.
önemli olan bir cihazın çalışma anında şebekeden çektiği akımdır
anlık olayın büyüklüğünü tartışıyoruz.çalışırken şebekeden 30 amper çeken
bir cihaz dikkat edilmesi gereken bir cihazdır.yoksa toplamda az çalışmış bir önemi
yok,1 kilowat güç tüketsin ama 20 saat çalışsın.yüksek akım hep sorundur bence
ayrıca 16amper akım yaklaşık 3500 watt eder 3500 watt bir ev için normal bir güçtür.
Bu tür ani su ısıtıcılarını büyük çoğunlukla gecekonduda oturan dar gelirli kişiler kullanıyor. Sayın vain arkadaşımı ve kullanan diğer arkadaşlarımı tenzih ederim. Büyük çoğunluk dedim.
Ben İstanbulda kaç tane arızaya gittimse hepsi gecekondu.
İşin trajikomik yanı ise bu evlerin tesisatlarının çok zayıf olması. Neredeyse tamamı 40 - 50 yıllık evler. Zaten topraklamadan hiç bahsetmeye gerek yok.
Şofbeni açınca odadaki ampül dimmerle kısmış gibi sönüyor. Sigortalardan cızırtı gelmeye başlıyor.
Ben birde 6'lı grup prizlere gıcık oluyorum. 3 x 0.75 TTR kablo kullanılan grup prize vatandaş cihazları yükledikçe yüklüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?