Iki asenkron motoru aynı eksen için sürme

Selamlar, Gantry kartezyen robotlarda bi ekseni iki ayagi bagli motorla hareket nasil saglanir bunu merak ediyorum. Servo motor kadar hassas olmayacagini biliyorum. Normal suruculerle boyle bisey var mi bunu merak ettim. Tesekkur ederim

Selamlar, Gantry kartezyen robotlarda bi ekseni iki ayagi bagli motorla hareket nasil saglanir bunu merak ediyorum. Servo motor kadar hassas olmayacagini biliyorum. Normal suruculerle boyle bisey var mi bunu merak ettim. Tesekkur ederim
hareketi sağlarsın problem yok ama servoların yapısından kaynaklı fren gibi özellikleri var mesele sadece hareket değildir. örnek video atarsan yapılması istenilenin yorumlayabiliriz.

Aslında sorunuz "İki asenkron motoru..." şeklinde başladığı ve son açıklamanız da "gantry kartezyen robotlarda...." olunca cevap hayır, asenkron motorlar böyle bir işte kullanılmaz, servo veya stepper motorlar kullanılır. Genellikle servo motorlar "closed loop" enkoder geri beslemeli "hareket kontrol" kartları ile kullanılır, master/slave komut bilgisi, kullanılan kontrol sistem çıkışından ayrı ayrı (master/slave) yapılabilir. Daha basit "open loop" sistemlerde stepper motor kullanılabilir, kontrol sistemi çıkışından her motora ayrı ayrı (master/slave) veya motor sürücü girişlerini paralel bağlayarak kullanılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…