iki motor kontrol

sado68

Üye
Katılım
12 Eyl 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar iki farklı motora tek noktadan kumanda edip hızlarını eşit ayarlamak istiyorum yardım edermisiniz
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba
motorlarının akımları nedir? kullanacağın hız kontrol cihazını toplam akıma göre seçmen gerekecek.Hız kontrol cihazı çıkışına her motor için mkş koyman gerekecek.
Bu şartları sağladıktan sonra motorların aynı hızda (kayıplar ve kayma olmadığını düşünürsek) aynı hızda dönecektir.
 
yanlış anlaşıldı herhalde iki ayrı güçte ve iki ayrı motor var sadece o-10 v tek pot ile her ikisinide lineer kontrol etmek istiyorum
 
Dolayısıyla iki ayrı hız kontrol cihazın var demektir. İki seçeneğin var. ya ortak pot uygulaması yada master follower uygulaması yapman gerekecek.
 
beni biraz aydınlatırmısın polkapol ortak pot uygulamasında şase çakışması olurmu? Ve master fallower dediğin uygulama nasıl bişey.şimdiden saol
 
10 Voltu hız kontrol cihazının birinden alıp potansiyometreye bağla. AI ve groundu ortak kullan. Çok hassas olmayabilir.
Master follower ise iki sürücü fiber optik kabloyla haberleştirilir. Master start aldığı zaman follower masterı takip eder. her iki motorda aynı hızda hareket eder.
 
Potanstan 4-20mA elde edip bu akımı iki sürücüde seri dolaştırabilirsin. Deneme yapman gerekir devre toplam omajı vb. sebeplerle belli bir sayıdan fazla cihazı kontrol edemeyebilirsin. Bu durumda da 4-20mA sinyal çoklayıcı kullanabilirsin. Bir 4-20mA girişe karşılık 2 ad. 4-20mA çıkış alabilirsin. Weidmüller de ilgili ürünler mevcut.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…