sayın Fluke,
"Ayrıca yabancı dil bilmek ki özellikle ingilizce hem teknik hem kültürel anlamda şarttır.
Dil bilmek sizin eğitim seviyenizi de belirler. Ayrıca neden İngilizce diye soracak olursanız, bunun milli görüşle bir ilgisi yoktur. Neden Fransızca neden Almanca değil de ingilizce? İngilizce Dünyadaki en kolay dillerden biridir. Eğer Türkçe herkesin kısa zamanda kolayca öğrenebileceği bir dil olsaydı Dünyadaki ortak dil Türkçe olurdu."
Osmanlı İmparatorlugu hala parçalanmamış ve yükselme dönemindeki kadar güçlü olsaydı şuan İngilizce mi yoksa Osmanlıca mı konuşuyor olacaktık?
sayın Fluke,
"Ayrıca yabancı dil bilmek ki özellikle ingilizce hem teknik hem kültürel anlamda şarttır.
Dil bilmek sizin eğitim seviyenizi de belirler. Ayrıca neden İngilizce diye soracak olursanız, bunun milli görüşle bir ilgisi yoktur. Neden Fransızca neden Almanca değil de ingilizce? İngilizce Dünyadaki en kolay dillerden biridir. Eğer Türkçe herkesin kısa zamanda kolayca öğrenebileceği bir dil olsaydı Dünyadaki ortak dil Türkçe olurdu."
Osmanlı İmparatorlugu hala parçalanmamış ve yükselme dönemindeki kadar güçlü olsaydı şuan İngilizce mi yoksa Osmanlıca mı konuşuyor olacaktık?
son sorunuzda geçen "mücerredat" kelimesinin anlamını bilmiyorum ne yazikki.lakin siz olayı nasıl bu noktadan görebiliyorsunuz merak ettim.Ben tarih ya da olayı milliyetcilige getirmeye çalışmadım.Yahu bir düşünün sömürge ülkelerini sayın Fluke.eger afrika'ya giderseniz göreceksiniz ki orda yaşayan insanların çoğu çayı sütle içer.yani bir ingiliz gelenegidir bu...Sebebini de zaten Kenya'nın kurucu başkanı açıkca belirtmiş;
"Batılılar geldiklerinde ellerinde İncil vardı, bizim elimizde topraklarımız vardı.
Bize gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler.
Gözümüzü açtığımızda bizim elimizde İncil, onların elinde ise bizim topraklarımız vardı.''
şimdi İngiltere, israili kurdu amerikayı keşfetti...Osmanlılar hoşgoruyle yaklaşmış yeni topraklar katarken topraklarına ama diğerleri...şimdi afrikada hiç bişey kalmadı ne yazikki.
Hatta ve hatta uzaklara gitmeye degerek yok.Kıbrıs'a gittiyseniz eger farketmişinzdir; Kıbrıs vatandaşlarının ingiltere vizesi falan almalarına gerek yoktur.direk geçebilirler.
Ben sadece çok kolay bir dil diye ingilizce her yerde kullanılıyor mantıgını kavrayamadıgım için yazıyorum yoksa polemik degil niyetim
NOT:Bu arada macaristan,avusturya,polonya'da almanca bilmeyen hemen hemen yok gibi.Rusya bozgunu olmasa belki dediğiniz gibi olabilirdi
Bu arada macaristan,avusturya,polonya'da almanca bilmeyen hemen hemen yok gibi.Rusya bozgunu olmasa belki dediğiniz gibi olabilirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?