electrics
Üye
arkadaşlar mikroişlemci konusuna neredeyse sıfırım, size cok temel sorular sormak istiyorum izninizle:
1-İntel 8086 dersi aldım ama o cihazın fiyatını hiç merak etmedim mesela bir çipini piyasadan kaça alabiliriz?
2- Mesela bu intel 8086 nasıl bir işlemci ? sırf eğitim amaçlı mı öğretiliyor su anda yoksa bilgisayardaki çift çekirdekliler kadar güçlü mü? tabi olamaz o kadar da yani en son işlemcileri programlamak icin cok mu bilgi gerekiyor buna kıyasla?
3- Programlama için gerek donanımlar nelerdir? pic te oldugu gibi mi yoksa nasıl ? fiyatlari hakkında bilgi ?
4-İntel 8086 ile bir pic 16f784 nasıl kıyaslanır hangisi daha güclü?
5- şu an 8086 ile ne tür uygulamalar yapılabilir?
6- 8086 öğrenmek dogru bir karar mi? diğer işlemcilere kıyasla ne dersiniz?
1-İntel 8086 dersi aldım ama o cihazın fiyatını hiç merak etmedim mesela bir çipini piyasadan kaça alabiliriz?
2- Mesela bu intel 8086 nasıl bir işlemci ? sırf eğitim amaçlı mı öğretiliyor su anda yoksa bilgisayardaki çift çekirdekliler kadar güçlü mü? tabi olamaz o kadar da yani en son işlemcileri programlamak icin cok mu bilgi gerekiyor buna kıyasla?
3- Programlama için gerek donanımlar nelerdir? pic te oldugu gibi mi yoksa nasıl ? fiyatlari hakkında bilgi ?
4-İntel 8086 ile bir pic 16f784 nasıl kıyaslanır hangisi daha güclü?
5- şu an 8086 ile ne tür uygulamalar yapılabilir?
6- 8086 öğrenmek dogru bir karar mi? diğer işlemcilere kıyasla ne dersiniz?