invertör devresi çalıştıramadım?

merhaba~~
arkadaşlar resimdeki devreyi bire bir aynısını boar üzerinde kurdum... bütüm ölçümleri yaptım. fakat trafo çıkışında voltaj alamıyorum. transistörler çok ısınıyor bi yerde sıkıntı var ama çözemedim. bir kaç gündür uğraşıyorum. mosfetleri yaktım elimde yok yerine tıp 31 kullanıyorum. frekansı ölçemiyorum. belki frekanstandır dedim. pıc ile sabit 50hz veren devre yapıp onunla sürdüm gene aynı. trafo bozuk değil 220v verince çıkışında 12-24 volt alabiliyorum. bi sıkıntı var ama çözemedim. devre üzerinde çalışan veya konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler....

Ekli dosyalar

• yasın de.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 25
Mos ları koymadan 10 11 nolu pinlerde voltaj oynaması görüyor musun. mos adını nete yazıp ayak sırasına bak hata yapmış olablirsin

10 ve 11 nolu uçları osiloskopla ölçmek lazım 50 hz salınım görülüyormu ona bakmak lazım.

birde mosları ters emk dan korumak için koruma diyot takmakta fayda var. birazdan bir şema daha ekleyeceğim ordanda görebilirsiniz.

Bu devrenin çalışmaması için bir sorun yok. Mutlaka çalışır yanlış giden bişeyler var. Mosfetlerin bacak bağlantılarını kontrol ediniz. Entegreyi ters takmadığınızı kontrol ediniz. frekans hesabını yapıp 50 hz için gerekli direnç kondansatör ( rc ) ne takılacak bakmak lazım bu entegre ile 400 hz e kadar çıkılıyor diye biliyorum. belki daha fazla ama frekansın yüksek olması devrenin çalışmamasını sağlar. Devreyi kurdum derken breadboard üzerine kurmadığınızı farzediyorum. Breadboard bazen voltaj geçirmeme yada bu devre gibi güç devrelerinde sorun çıkartır. breadboard kullanıyorsanız devrenizi plaket e kurmanızı öneririm. Düşük ihtimalle 4047 arızalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…