invertör frenleme direnci

ssinerji

Üye
Katılım
11 Tem 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba,
Elektrik motorlarının durdurulması ya da hızlarının istenilen değerlere düşürülmesi için, fren sistemleri kullanılmaktadır. Bu sistemler; mekanik fren ve dinamik frendir.
Mekanik frenler, adından da anlaşılacağı gibi, mekanik olarak fren balatalarıyla frenlemedir. Dinamik fren sistemi ise elektriksel bir frenleme olup, frenleme dirençleri vasıtasıyla yapılır.
Motorlar enerjileri kesildiğinde sahip oldukları kinetik enerji ile dönmeye devam ederler. Bu sırada motorumuz generatif çalışma evresine geçmiş olur. anki bir jeneratörmüş gibi enerji üretmeye başlar. Üretilen bu enerji eğer bir güç direnci ile harcanırsa, motorun generatif çalışma evresi kısaltırıp motor güvenli olarak durdurulabilir.
İnvertörlerde, motorun ürettiği bu enerji DC ye çevrilir ve frenleme direnci terminallerine aktarılır.
Bu konu hafife alınacak bir konu değildir. frenleme direncinin gücü ve direnç değerinin seçimi önemlidir. Profosyonel direnç imalatçıları tarafından satılan dirençler kullanılmalı ve amatör olarak kendiniz direnç yapmaya çalışmamalısınız.
Frenleme direncinin seçimi ile alakalı bir makale için aşağıdaki linke bir göz atabilirsiniz.
Elektres Teknik Bilgiler - İvertör Frenleme Direnci Gücünün Ekonomik Seçimi için Kriterler
Bu konuyla alakalı olarak bu konu başlığından ya da mail adresimden soru sorabilirsiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…