Yalnızca zifiri karanlıkta şarj etmez solar paneller, bulutlu, kapalı veya gün ışığında açık güneşteki kadar volt * amper çıkış değeriyle çıkıştaki akımı veremeseler bile belirli değerlerde akım çıkışının yine alınabilmesi gerekir.Pardon birde paneller gün ışığında neden şarj etmez. Sadece gunes varken şarj ediyor
Aslında birkaç sorum var. 1. Smart akilli invarterim var. 24v. Sistem kurdum 850w. Paneli ve 2x100 A. Akülü. Inverterin parametre ayarlarında 12. Parametreye 23v. Giderim. 13. Parametreyede 25 v. Girdim. Doğrumu
Aslında birkaç sorum var. 1. Smart akilli invarterim var. 24v. Sistem kurdum 850w. Paneli ve 2x100 A. Akülü. Inverterin parametre ayarlarında 12. Parametreye 23v. Giderim. 13. Parametreyede 25 v. Girdim. Doğrumu
Çeşitli watt değerleriyle 12 ve 24 voltluk panelleri Panel voltajları birbirlerine uygun (eşit) olduğunda paralel, düşük voltlu (12 volt) panelleri kendi aralarında seri bağlayarak seri - seri --- paralel şekliyle karışık olarak bağlanmayla birlikte kullanmak mümkündür. Çoklu panel bağlantılarında bu uygunluk (bu noktada 12 ve 24 voltluk panellerin paralel bağlanmayacağı gibi) olabilmelidir. Paralel bağlı paneller arasında bu panellerle mutlaka şokti (bariyer) diyotların ayrı ayrı her bir panel için kullanılması gerekir. Kolay gelsin.