iplik katlama mak. kumandası

hterekli

Üye
Katılım
3 Tem 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
sa.
arkadaşlar. iplik katlama mak. için 90 adet elektronik karta ihtiyacım var.
2 adet iplik koptu senserü 1 adet iplik kesme bıçağı , 1 adet motor harekti için 4 kutuplu mini röle,1 adet start butonu,1 adet stop butonu,1 adet rest butonu,1 adet led lamba.
çalışma şekli: iki ayrı kanaldan geln iplik iplik koptu senseründen geçerek dönen barabanda koniğe sarılacak. gelen ipiklerden herhangi birisi koptuğunda kesme bıcagı kalan ipiği kesecek ve motor rölesini açtıracak ve kesme bıcağının enerjisini keseçek ve plc ye devir sensöründen gelen plası kesecek .kopan iplik tekrar bağladıktan sonra star butonuna bir süre basılı tutarak iplik lerin sensör den geçmesi sağlanacak tekrar ipliklerden biri kopana kadar motor dömüş olacak.
plc de istenen metraj dolduğu zaman plc kesme bıcağına iplikleri kes motoru durdur ve led i yak ve reset butonu ile plc metraj bilgisi sıfırlanmadan motoru tekrar çalıştırmıyacak şekilde beklet olacak. bu sisten için 90 input hızlı 32 bit sayıcı90 adet input 90 output olan bir plc düşünülüyor.
bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
iplik metresini encoder le mi okuyorsun ? nasıl bir sistem biraz daha acarsan yardım ederim
 
Microchip tabanlı bir sistem kurtarır bu makinayı bence,hem maliyet açısından hemde yazılım esnekliği açısından.

Değilse eğer taramı hızı çok yüksek bir plc kullanmalısınız.
 
Bence her göze ayrı ayrı kart yaparaktan daha ucuza mal edersin. Her bir balabana tur sayısını saymak için bir sensör koyduktan sonra balabanın çevresi ile çarpınca metreyi bulursun. İlk metre girişini oktur yada metre değiştirme işlemini ise bir master kartla bu diğer 90 karta gönderebilirsin. İplik sensörü olarak microswiçleri kullanabilir bu swiçleri VE kapısı mantığı ile kontrol edip birisi koptuğunda diğer ipide sistem keser. İplik koptuğunda start vererek çalıştırdığın her gözü resetlede metraj reseti yaparsın. Makinayı ilk çalıştırmada ise master karttan her karta start vererekten yapabilirsin. Çok karışık bişi değil bence.. PLC gibi bir sistemede gerek yok derimki hazırda öyle bir devre piyasada yoktur makina üreticileri kendileri kart tasarlayıp piyasaya yüksek miktarlarla satıyorlar....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…