IR AKILL ALICI Devre Yapımı Yardım

Proteusta bazen bende de açılmama problemi oluyor.

Bu devrde en kritik iki parça ir verici led ve alıcısıdır. Alıcı doğru olmazsa vericinin gönderdiği sinyalleri algılamaz. ir ledi ters takarsanızda çalışmaz.

Bunlara dikkat etmek lazım.

Benzer farklı devreler görürsem buraya eklerim. Kolay gelsin.
 
Led İlk Başta Tersti Sonra Düzelttim Uzun Ayak - Miş Bir Tuhaf Verici Kumandalarda Olur Onlarda 38 KHZ İle Çalişiyor Onuda Algılaması Lazımdı Onlarıda Denedim Yok Göze Baktım 2 Tane Denedim Yine Yok Son Olarak Röleye Bakacağim Bakalım Sonuç Ne Olucak Sağolasın Gelişme Olursa Bilgilendirirm Bende Allah Razı Olsun
 



Buyrun Sadece Göz Eksik Şu Anda Yoksa Hepsi Takılıydı
 
Daha fazla zamanımı veremiyorum bağlantılarını tek tek karşılaştır hatalarını gör, daha aydınlık ortamda flaşsız karşıdan çekmelisin ... 47r ile 5v hattına bak
 
Arkadaşım,

Devreni biraz inceledim. İki nokta bilgim dahilinde olabilecek sorun tesbit ettim.

Pcb yi sanırım ütü yöntemi ile basmışsınız. Alıcı devrenizi takip ettim.

1- 7805 regüle entegresini ters bağlamışsınız. girişle çıkış yer değişmeli. yada üstten ters bağlamalısınız. Alttan bağlayacaksanız 180 derece döndürmelisiniz.

2- Anlayabildiğim kadarıyla alıcı devrenin çizimini değiştirmişsiniz. Röleninde beslemesini tek girişten almak için değişiklik yapmışsınız. Sorun değil ancak aşağıda röle ile ilgili verdiğim detayda rölenin bobin uçları 1 ve 2 nolu uçlardır. Bu uçlara voltaj verilmeli. Sizin devrede ise 3 ve 4 nolu uçlara veriliyor.

Bu durumla ilgili röleler 2 tip üretilmiştir. Bobin uçları 1-2 pinleri olanlar diğer üretim ise bobin uçları 3-4 nolu pinler olanlar. Siz yanlışlıkla piyasada en çok bulunan tip 1-2 pinleri bobin olanı almışsanız röleniz çekmeyecektir.

Rölenizi ölçü aletinizle direnç ölçme kademesinde bobin uçları aşağıdaki röle şemasına göre verdiğim hangi pinlerin bobin ucu olduğunu ölçerek yazarsanız sorununuzu büyük ihtimal çözmüş olacağız.

Tesbit etmeniz gereken konu ;

1- 7805 yönünü düzeltmeniz.
2- Röle bacaklarını tesbit edip ( hata varsa ) düzeltmeniz ( büyük ihtimal röle bacaklarınız aşağıdaki şemadaki gibi )

 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…