Ben ecik muhalefet olmak istiyorum. (Belki birşeyler öğrenirim)
SICAKLIK, bir maddedeki moleküllerin hareketlilik oranıdır. Yani sıcaklık ne kadar artarsa moleküller o denli hızlı hareket ederler.
Bu sebepledir ki bazı maddeler bazı sıcaklıklarda sıvı hale, çok daha fazla sıcaklıklarda GAZ haline geçerler.
Bilindiği üzere GAZ halindeki maddelerdeki moleküller daha hızlıdır.
HAA Bİ HUSUS VAR.
Diyebilirsiniz ki hava da bir gazdır. Her daim gaz halindedir.
Bir havanın barındırabildiği enerji miktarı ile SU'yun barındırabildiği enerji miktarı asla aynı olamadığı için (SU daha fazla enerji barındırır) hava çok daha düşük sıcaklıklarda GAZ halindedir. Ancak biliriz ki havayı da (Element olarak düşünürsek NİTROJEN) -180'C veya daha fazla soğutabilirsek o da sıvı hale gelecektir.
(Yanlışım varsa her türlü eleştrileri beklerim)
Keza bir altın metalini bilmem kaç bin derece santigrad'a kadar ısıtırsak (ENERJİ POMPALARSAK) bu metal de önce sıvıya sonra da gaz haline dönüşecektir..
İLAVE BİLGİ EKİ:
Maddelerin bir de PLAZMA halinden bahsedilmektedir ki teknik olarak buna aklım yetmiyor
Bir maddenin plazma hali yörüngedeki tüm elektronların yokluğu ile tanımlanmaktadır.
Bu durumda atomun çekirdeği sözkonusudur.
Ustalara bilimsel konusuyor maşallah sevindim. Usta dediğin okur arastirir. Bende nacizane okumayı seviyorum. Bu konu da ilgimi çekti. Cogu insanlar sıcak ve soğuğu biliyor sadece kolayı bu çünkü. Ama bizim detayları bilmemiz mantik yurutmemiz gerek diye düşünüyorum. Disarda biri bize bişey sordu mu bakmak olmaz adamın suratına
Sıcaklık faktörüdür.Alevde mum üzerinde el tuttuğumuzda cildimizi yakan ısı mıdır sıcaklık mıdır o halde?
Derece rakam örnek için sanırım çünkü daha yüksek oluyor sıcaklığı siz de bilirsiniz mum alveiyle lehim yapan sökenler varSıcaklık faktörüdür.
Sıcaklık faktörü arttıkça ısı alışverişi daha hızlı olur ve yüksek sıcaklıktan düşük sıcaklığıa enerji akışı olmaktadır.
Mum alevinin 15'C olduğunu hayal edersek, elimizle dokunduğumuzda elimizdeki ısı enerjisi mum alevine geçecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?