Izolasyon trafosu nasıl bağlanır

smutlu60

Üye
Katılım
1 Eki 2021
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
64
oğlumun evindeki aletlerin çarpmasını önlemek istiyorum,topraklama sanırım biraz özelliğini yitirmiş,bina oldukça eski. kiracı, araştırırken izalasyon trafosunu gördüm,yardım ederseniz sevinirim,teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İzolasyon transformatörü işe yarar ancak düşündüğünüz gibi değil, eklediğim 2. fotoğrafta da göreceğiniz gibi aynı hatta bağlı örn. çamaşır makinası, fırın, buzdolabı vs cihazlarda toprağa kapasitansla veya başka yolla kaçak olabilir bu da sizi izolasyona rağmen çarpar!

İşin doğrusu, toprağı düzeltme (ki sizi kurtaracak olan budur ve kaçak akım rölesi kullanmaktır ( Bu da doğru yapılmış topraklama ile çalışır)

Not: (Biirinci resimde Nötr ile Toprak birleşmiş gibi görünsede , onlar kısa devre değil, aynı potansiyelde olduğunu gösterir)
 

Ekli dosyalar

  • sebeke.png
    4.1 KB · Görüntüleme: 24
  • izolasyon_trafosu.gif
    6.7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Topraklaması kötü olan bir yeri ne takarsanız takın topraklama denen işlemi yerine getiremezsiniz. Adı üstünde zaten toprak hattı. Zaten eğer ki cihazla bu toprak işi halledilecek olsaydı binalarda hiç bir şekilde o çukuru kazıp içine kazık çakıp zahmet çekmezlerdi. Onun için toprak hattı zayıf ise işe yaramıyor ise toprak hattı yenilecek demektir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…