Powerlineman
Üye
Ben tam tersini biliyorum sülfatlaşmaya ve derin deşarja jel aküler daha dayanıklıdır. Sulu kurşun akünün belli voltlara düşmesi belini doğrultamayacak hale gelmesi demektir. Sülfatlaşması 12.40 volt ve altında başlar. Desülfatör ya da redresör şarjı (16.10 volt gerekli süre) sülfatlaşmayı giderebilir.jel aküyü yüksek deşarj için pek tavsiye etmem. sulu akü daha uygun olur. sülfatlaşma sulu akülerde yıllar içinde şarzjsız kalınca olur.
Yüksek deşarj dan kastım yük tarafından çekilen akımın yüksek olmasıdır. derin deşarjı kastetmedim.Ben tam tersini biliyorum sülfatlaşmaya ve derin deşarja jel aküler daha dayanıklıdır.
izocam gibi bir malzeme ile akulerin etrafini kaplasam bir faydasini gorebilirim anlattiklariniza gore isin tuhaf kismi şarj aletindenbir zamanlar ben lisede okurken, kimya öğretmenim söylemişti, kimyasal tepkime sıcaklıkla doğru orantılıdır diye( bu arada belirteyim lisede yüksek ihtisas yaptım 8 senede bitirdim) ısı yükseldikçe tepkime hızı artar, ısı düştükçe azalır. soğuk havalarda akülerinin performansının düşmesi gayet normal, havaların ısınmasını bekle yada akülerinin ısı kaybını önle. sıkıntı yok. akünün özelliği ne olursa, olsun yada ederi, yada kalitesi, soğuk soğuktur yavaşlatır...
akulerin ustundeki tarih yazan kısmına bakıpta aldım aldigimda 1 haftalık aküydü ornek vericek olursam 13 tarih baskili 20 sindede akuyu ben aldim raf omrude mevcutAkülerin üzerindeki 12V 24Ah/20Hr yada 10Hr en fazla kapasitelerinin onda biri ya da yirmide biri oranında akımla deşarj edilebileceklerini söyler. Havaların soğuk olması sebebiyle aküler yeterince akım üretemediklerinden zorlanma olabilir.Yine de akü voltajlarını ölçüp bakmak/baktırmak lazım.
@Powerlineman, bir aylık akü demişsiniz de, siz aldığınızda rafta ne kadar süre beklemiş belli mi? Uzun süre bekleyip belli bir voltun altına düşerse üzerine yazan 24Ah kapasite yalan olur!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?